yhteistyössä ARLA
Ja tehtiinkin. Paistoin letut söpöpannuksi nimeämälläni ihanalla kirppislöydöllä.
Muksut nauttivat aamupalalettunsa makeina mamman vadelmahillon kanssa, me aikuiset herkuttelimme lettumme suolaisina. Ladoimme lettujen päälle kylmäsavulohta, smetanaa, suolakurkkua ja hunajaa. Hiukan blinityyliin. Oikein hyvää niinkin!
Lisäys 18.2. Lastemme pappa soitti minulle konsultaatiopuhelun koskien lettuja. Hän oli halunnut tarjota hiihtolomalle tuleville herkkuhetken ja paistanut nämä letut isolla pannulla. Hankalaa oli kuulemma ollut. Suosittelemmekin paistamaan nämä letut pikkukolopannulla, sillä taikina on kovasti paksu ja isona varmasti hankala käsitellä.
PIIMÄLETUTLisäys 18.2. Lastemme pappa soitti minulle konsultaatiopuhelun koskien lettuja. Hän oli halunnut tarjota hiihtolomalle tuleville herkkuhetken ja paistanut nämä letut isolla pannulla. Hankalaa oli kuulemma ollut. Suosittelemmekin paistamaan nämä letut pikkukolopannulla, sillä taikina on kovasti paksu ja isona varmasti hankala käsitellä.
noin 20 pientä
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
5 dl Arla vähälaktoosista AB-piimää
paistamiseen:
Arla laktoositonta meijerivoita
Sekoita aineet keskenään.
Anna seistä puolisen tuntia.
Laita voita lettupannun koloon.
Lusikoi päälle sopivasti taikinaa.
Paista keskilämmöllä välillä kääntäen. .
Hapanmaitotuotteet antaa kyllä ihanan maun lettuihin. (Samoin skumppa...) Mä teen yleensä letut rahkasta.
VastaaPoistaKiitos vinkistä, täytyy kyllä kokeilla tehdä letut piimään!
VastaaPoistaMinni mihinpä skumppa ei menisi :)
VastaaPoistaKermaruusu ole hyvä!
mullakin odottelisi tuolla pikkulettupannu jossa olen toistaiseksi sanaut paistettua vain (täydellisen symmtrisiä) kananmunia. Taitaa olla lettukestien paikka!
VastaaPoistaNami, täytyykin testata!:)
VastaaPoistaAriela kananmunien paistoon tämäkin pannu on erinomainen. Paistopinnasta tulee ihanan rapea kun paksuudesta johtuen keltuainen jää vielä tosi valuvaksi.
VastaaPoistaElina suosittelen! ja mukulat kans!
Mokkoosia! Lapsuuden herkku. Mummun reseptillä olen paistellut omillekin tyttärille, ja kyllä maistuu
VastaaPoistaHauska nimi! Viikonloppukokki onko teidänkin resepti näin simppeli? Joihinkin piimälettuihin laitettiin nopealla googletuksella hirveästi sokeria.
VastaaPoistaMummun reseptillä tehtyihin laitetaan sokeria jopa desi, mutta toisaalta niitä ei syödä hillon kanssa vaan ihan pelkiltään. Olen laittanut myös hieman suolaa. Taikina on rakenteeltaan muutoinkin vähän raskaampi, siihen tulee enemmän kananmunaa ja jauhojakin.
VastaaPoistaKiitos! Hyvä pointti tuo hillottomuus sokerisissa letuissa.
VastaaPoistaNo söpöjä ovat, nimenomaan. Ja miten simppeli ohje. Bliniajatus alkoi heti kiehtoa!
VastaaPoistaSöpöys on jo arvo sinänsä ;).
VastaaPoistaPäältä rapea ja sisältä pehmeä on just se oikee ! <3
VastaaPoistaNäyttää ihanilta <3 Perinteisen näköisiä lettuja!
VastaaPoistaHitto, mun pitää lähteä kirppikselle pannuostoksille. Mulla on ollut joskus tuollainen, mutta mihin ihmeeseen olen kadottanut sen. Letut vaan maistuu parhaalta juuri tuossa koossa :)
VastaaPoistaLapsena tehtiin piimälettuja, joihin laitettiin myös sokeria. Ohje oli simppeli kuppi sitä ja toinen tätä-tyyliin, mutten enää muista. Nättejä lettuja!
VastaaPoistaIhanan näköiset. Minä tykkää juodakin piimää aina välillä, mutta kun sitä ei uppoa muihin talossa niin tuppaa menemään osa hukkaan. Tässähän olisi oiva ohje käyttää tölkki loppuun!
VastaaPoistaNiin herkullisen näköisiä.
VastaaPoistaKiva idea syödä letut myös suolaisena versiona :)
VastaaPoistaJohanna: Voithan sä myös siivota kaapit ;)
VastaaPoistaMinna meillä taas ei piimä uppoa kellekään pelkälteen juotuna.
Kiitokset kaikille herkullisuus hehkutuksista!
Piimä on jännä; se sopii erinomaisesti juurikin leivontaan, mutta pelkästään sitä ei tule oikein juotua. Muistan sen lähinnä kouluruokaloista. Mutta ehkä siitä voisi nyt keksiä jotain ihan uutta. Letuista on hyvä aloittaa, ei voi mennä pieleen :)
VastaaPoistaNo ei voi ei!
Poista