kaupallinen yhteistyö ARLA
Tässä salaatissa on hauskoja elementtejä:
- tortillat friteerataan rouskuviksi salaatin pinnalle
- ranskankerman pehmeyttämässä avokadokastikkeessa on runsaasti yrttejä
- avokadokastikkeessa on myös tequilaa tuomassa hedelmäisyyttä ja särmää
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä mainiota salaattia vaikka grillilihan kaveriksi.
Avokadokastike kävi hyvin myös grillatun naudanlihan kanssa ihan itsekseen.
Alkuperäinen, meidän hiukan muuttama ohje on Jamie Oliverin kirjasta "Jamie's America".
SALAATTI AVOKADOKASTIKKEELLA JA TORTILLALLA
neljälle lisukkeeksi
AVOKADOKASTIKE
1 kypsä avokado
tuore chili tai chilihiutaleita
2-3 limetin mehu
½ dl oliiviöljyä
6 tillinvartta
6 mintunvartta, lehdet irti nypittynä
pieni nippu korianteria
1 rkl Arla Lempi Créme Fraîche eli ranskankerma
suolaa
mustapippuria
noin 1 rkl tequilaa
ROUSKUVAA SALAATIN YLLE
rypsiöljyä
tortilla pieniksi suiroiksi pilkottuna
TAI
valmiiksi paahdettua sipulia
SALAATTIPOHJAKSI
erivärisiä ja tekstuurisia salaatteja
retiisiä neljään palaan lohkottuna
Aloita kastikkeesta:
Puolita avokado, poista kivi ja kaavi avokado pois kuoresta. Laita kaikki kastikeainekset kulhoon tequilaa lukuunottamatta. Surrauta sauvasekoittimella löysäksi tahnaksi. Lisää halutessasi tequilaa tuomaan lopullista särmää ja hedelmäisyyttä kastikkeeseen.
Friteeraa tortillapalat:
Laita öljyä paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna 180 asteiseksi. Laita tortillapalat hetkeksi kuumaan öljyyn saamaan väriä. Nosta pois reikäkauhalla talouspaperin päälle valuttamaan ylimääräiset öljyt ja rapsakoitumaan. Friteeraa tortillapalat pienissä erissä jos kattilasi on pieni.
Jos friteeraus ei huvita, voit lisätä salaatin päälle tekstuuriksi rapeita, valmiiksi paahdettuja sipulipaloja.
Kokoa salaatti:
Pese ja kuivaa salaatinlehdet. Pese ja pilko retiisit. Ripsi salaatin päälle friteeratut tortillapalat. Laita avokadokastike erilliseen astiaan jottei se lössäännytä tortillapaloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat