Sivut

sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Grillattu kampasimpukka, maa-artisokkapyre ja tomaatticoncasse

Tässä on suutahivelevä kokonaisuus! Ihanan pehmeä, mutta kiinteärakenteinen kampasimpukka saa seurakseen juurevan maa-artisokan ja raikkaan, makean tomaatin. Elegantti alkupala tarjottiin meillä osana hienostunutta grillimenuta

Kampasimpukka-annoksille tyypillinen paistopinta jäi puuttumaan, kun simpukat kypsennettiin ritilällä. Hieman vaisumpi ulkonäkö ei makua vähentänyt.

Tässä ohjeistetut määrät ovat neljälle pieniksi, kuvanmukaisiksi alkupaloiksi. Idea on nyysitty Risto Mikkolan opuksesta "Koko vuoden grillauskirja". 


GRILLATTU KAMPASIMPUKKA


4 kampasimpukkaa
öljyä
suolaa
mustapippuria

Sulata kampasimpukat. Kuivaa.
Voitele molemmin puolin öljyllä.
Grillaa suorassa kuumassa lämmössä noin 30 sekuntia per puoli riippuen grillistä ja kampasimpukoiden koosta.
Mausta suolalla ja pippurilla.

MAA-ARTISOKKAPYREE


200 g maa-artisokkia hyvin pestynä tai kuorittuna
voita 
kermaa
suolaa

Paloittele maa-artisokat.
Kypsennä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. 
Lisää voi ja kerma.
Nuiji muussinuijalla soseeksi. 
Puserra vielä lävikön läpi jotta saat rakenteesta sileämmän. 
Mausta suolalla mikäli tarpeen. 

LÄMMIN TOMAATTICONCASSE


1 tomaatti
1 valkosipulinkynsi
tuoretta timjamia
paistamiseen oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Lohkoa tomaatti. Poista siemenet. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää valkosipulit ja timjami. Kuullota muutama minuutti.
Lisää mausteet ja tomaattikuutiot.
Ota kattila pois liedeltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat