Tässäpä kiva salaatti, joka passaa hyvin joulupöytään. Hapokas omena tuo kivaa raikkautta, mukulaselleri juurevaa makua ja majoneesipohjainen kastike tuhtiutta. Me natustimme salaattia menemään osana joulun alkupalapöytää ilmakuivatun poron kera. Tuumasimme että poron olisi voinut pilkkoa myös salaattiin mukaan, joskin pidimme esillepanosta enemmän näin.
Selleristä puheenollen blogista löytyy myös todella suositeltava ohje Juuri nyt-kirjasta, jossa yhdistetään marinoitua mukulaselleriä ja sellerikreemiä.
Samaten suositeltavaksi voisi mainita Tommy Myllymäen ohjeistamat uunitetut mukulasellerit parmesaanilla ja hasselpähkinöillä.
Ohje omena-sellerisalaattiin on löytynyt Katja Bäcksbackan ja Helsingin Sanomien Ruokatorstain joulu-kirjasta.
OMENA-SELLERISALAATTI
150 g juuriselleriä
1 hapokas omena
1 tl sitruunamehua
1 dl majoneesia
1 tl Dijon-sinappia
ripaus sokeria
ripaus suolaa
Kuori selleri ja omena.
Leikkaa ne tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Laita eri kulhoihin.
Valuta omenasuikaleiden päälle sitruunamehua.
Kiehauta kattilassa vettä. Laita selleritikut kattilaan minuutiksi. Kaada tai reikäkauho sellerit keittämisen jälkeen kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyy. Valuta sellerit huolellisesti.
Sekoita sinappi, suola ja sokeri majoneesiin. Lisää sellerit ja omenat. Sekoita.
Onpa kiva kun nostitte sellerin framille! Tykkään, mutta meinaan aina unohtaa.
VastaaPoistaNo kieltämättä välillä unohtuu. Juureskausi on hyvä herättelijä! Meiltä saa aika ihania luomusellereitä marketistakin.
PoistaVarmasti hyvää, ja tulen tekemään tätä talven aikana. Tein samankaltaista, mutta sellerin tilalla kyssäkaalia, ja sekin toimii.
VastaaPoistaVarmasti toimii, kyssäkaali on ihanaa!
PoistaTuo on tosi hyvää, olen itsekin joskus postannut siitä, ohje oli kauan sitten jollain suomalaisella sivustolla. Siitä onkin tullut yksi vakiosalaateistani:)
VastaaPoistaMitä sinä syöt Jael tämän kanssa? Ihana salaatti kyllä!
PoistaIhan vaan sellaisenaan;D Mä olen hulluna kaikenlaisiin sellereihin;sekä juuri-että varsiselleriin:)
Poista