Tähän ruokaan idea tuli vuoden 2017 Tuska-festareilta, jossa emme edes olleet. Sähköpostimainossyistä päädyimme tiirailemaan Tuskan mustanpuhuvaksi mainostettua ruokatarjontaa, jossa komeili yhtenä annoksena mustamakkarahodari puolukkamajoneesilla. Jukka innostui asiasta heti, sillä mies pitää tuosta ryynisestä verimakkarasta kovasti.
Toimeennuimme asiassa kuitenkin vasta nyt, mutta onneksi edes nyt. Mies piti kokonaisuudesta todella kovasti! Minulle mustamakkara ei edusta herkullisuutta, vaikka muuten en veriruokia karta ja ryynimakkaraakin olen oppinut syömään. Jukka sai siis syödä mustamakkarahodarinsa yksin meidän muiden nassuttaessa tavallisia versioita.
Hodarisämpylät tehtiin Voisilmäpeli-blogista tutulla ohjeella . Nyt Jukka käytti desin verran vähemmän jauhoja ahkeran vaivauksen ansiosta. Makkaran lisäksi sämpylän väliin päätyi tässä meidän versiossamme vain puolukkamajoneesia ja rapsakaksi paahdettua sipulia.
Jos majoneesia jää yli hodaritarpeen, sillä voi maustaa vaikkapa coleslawn, jota me taas tungimme perushamppareiden väliin.
PUOLUKKAMAJONEESIJos majoneesia jää yli hodaritarpeen, sillä voi maustaa vaikkapa coleslawn, jota me taas tungimme perushamppareiden väliin.
perusmajoneesia (ohje täällä)
1 dl puolukoita
Tee majoneesi. (Keltuaisen erottelusta jääneellä valkuaisella voit voidella hodarisämpylät).
Survo puolukat rikki.
Nostele haarukalla puolukoita niin ettei ihan kaikkea mehua mene majoneesiin.
Sekoita.
HODARISÄMPYLÄT
8 kpl
2,5 tl kuivahiivaa
3 dl lämmintä vettä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoa
voiteluun: munanvalkuaisia
Sekoita sokeri, kuivahiiva ja ½ desiä lämmintä vettä. Odota noin 5 minuuttia kunnes seos alkaa hieman kuplia. Lisää loppu vesi, öljy ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Ota taikina kulhosta jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n.10 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Jos taikina tarttuu kovasti käsiin, lisää jauhoa tarpeen mukaan, mutta vältä laittamasta jauhoa yhtään enempää kuin on pakko.
KOKOA HODARIT
sämpylä
mustaa makkaraa
puolukkamajoneesia
paahdettua sipulia
Lämmitä pätkä mustaa makkaraa.
Laita mustamakkara halkaistun sämpylän väliin.
Lusikoi päälle puolukkamajoneesia.
Ripsi päälle paahdettua sipulia.
Ihana! Kiitos vinkkistä!
VastaaPoistaOleppa hyvä Monica!
PoistaMustamakkarahodari kuulostaa omaan makuuni erikoiselta, mutta poimin tästä vinkiksi tuon puolukkamajoneesin. Sopinee myös porolle, josta on tarkoitus kokkailla lähiaikoina.
VastaaPoistaIhan varmasti sopii! Riistallekin varmaan menee hienosti.
Poista