Sivut

sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Valkosipulimarinoitu lampaankare grillattuna


Olemme innostuneet käymään aina mahdollisuuksien mukaan kauppahalleissa. Kauppahallien lihakaupat notkuvat milloin mitäkin herkkuja ja hinnatkin ovat varsin kohtuulliset. Nyt silmiin osui lampaankare, josta meillä ei aiemmin ollut kokemusta. Myyjä kertoi varsin asiantuntevasti miten sitä kannattaa valmistaa. Empimättä myyjä avasi pakkauksen ja leikkasi meille riittävä monta ”tikkaria”. Myyjä suositteli kolmea "tikkaria" ruokailijaa kohden. Pyysimme kuitenkin jättämään kareen kokonaiseksi, jotta grillaisimme sen kokonaisena. Päädyimme ihan perus valkosipulimarinointiin, kun lampaasta oli kyse. Marinadiin tuli:

½ dl öljyä
suolaa
mustapippuria
4 valkosipulinkynttä

Me marinoimme noin kuutisen tuntia. Varsinaiseen grillaukseen myyjä kertoi riittävän muutama minuutti per puoli, jotta liha on mediumia (riippuen grillin kuumuudesta tietty). Näin teimme, ja liha oli juurikin makumme mukaista. Ja marinadi oli mukavasti, muttei liian valkosipulinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat