Sivut

torstai 1. tammikuuta 2009

Paistettua kiinankaalia

Tämä simppeli ohje on kotoisin Pastapään joululahjaksi saamasta "Löytöretki Kiinan keittiöihin"- kirjasta. Valitsimme tämän lisäkkeeksi täydentämään Uuden vuoden menuta, koska silloin saatiin käytettyä loppuun kevätkääryleissä aloitettu kiinankaali ja koska tämä oli niin ylettömän helppo. Oioimme reseptiä hiukan. Maistettuamme totesimme lisäkkeen olevan myös herkullisen makuista.

200 g kiinankaalia
noin ½ rkl öljyä paistamiseen
½ rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
½ tl miriniä
2 tl seesamiöljyä

Pilko kiinankaalia noin sentin paloiksi. Kuumenna wok ja lisää öljy. Kun wokki on erittäin kuuma, lisää kaalit ja paistele käännellen kaksi minuuttia. Lisää joukkoon mausteet ja keitä minuuutti. Laita tarjolle ja pirskota päälle seesamiöljyä.

2 kommenttia:

  1. pätevän oloinen lisäke. pitäisi varmaan kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Nelle: oli kyllä. joskus yksinkertainen on tosi hyvää! voisin kuvitella aika monenlaisen ruuan lisäkkeeksi.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat