Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma lanseerasi uuden teemansa “hyvinsyöjä” Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa. Hyvinsyöjä ajattelee sekä itseään että ympäristöään ja tekee vastuullisia ruokavalintoja. Hyvinsyöjällä on viisi oikeutta: 1) tietää ruuan alkuperä 2) käyttää sesonkiherkkuja 3) kasvissuhde kukoistaa 4) minimoida roskien määrä 5) kuormittaa keveästi ympäristöä. Hyvinsyöjä sivustolta selviää lisää mitä näiden oikeuksien takana on. Käytännössä vastuulliset valinnat korostavat luomua ja lähiruokaa.
Tilaisuuteen oli kutsuttu Sami Garam rakentamaan brunssin, jossa konkreettisesti näki millaisia raaka-aineita hyvinsyöjä valitsee ja käyttää. Sami esitteli herkkuja ja kertoi niiden alkuperästä.
Tilaisuuteen oli kutsuttu Sami Garam rakentamaan brunssin, jossa konkreettisesti näki millaisia raaka-aineita hyvinsyöjä valitsee ja käyttää. Sami esitteli herkkuja ja kertoi niiden alkuperästä.
Tammisaaren edustalta pyydettyä ahventa paistettuna.
Suomalaista porosta valmistettua salamia eli Poromia. Lautasella myös luomu-lauantaimakkaraa.
Suomalaista porosta valmistettua salamia eli Poromia. Lautasella myös luomu-lauantaimakkaraa.
Kyytönmaidosta ja luomumunista tehtyä munakasta, joka oli todella maukasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat