Silakat tekivät tänä Jouluna ihan rynnäkön joulupöytäämme. Osa onnistuneemmin kuin toiset. Tämä oli ihan onnistuneimmasta päästä.
Ohje löytyi Yhteishyvän Ruokalirpukkeesta ja näköjään myös täältä.
CURRYSINAPPISILAKAT
4 - 6 annosta
300 g silakkafileitä
2 dl vettä
3 rkl väkiviinaetikkaa
runsaasti hienonnettua tilliä
Sinappikastike
3 rkl Dijon-sinappia tai makeaa olutsinappia
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,25 tl currya
1 tl väkiviinaetikkaa
2 rkl öljyä
1 rkl vettä
Nosta fileet noin neljäksi tunniksi etikka-vesiseokseen.
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,25 tl currya
1 tl väkiviinaetikkaa
2 rkl öljyä
1 rkl vettä
Nosta fileet noin neljäksi tunniksi etikka-vesiseokseen.
Sekoita sinappi, suola, sokeri, curry, etikka ja vesi keskenään. Vatkaa joukkoon öljy; ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana.
Valuta fileistä neste ja kuivaa ne talouspaperilla. Lado silakat, kastike ja runsaasti tilliä kerroksittain lasipurkkiin. Nosta kylmään ja anna maustua noin vuorokauden ennen tarjoamista. Silakat säilyvät jääkapissa noin viikon ajan.
Kiitos kivasta blogista! Käyn aina välillä täällä hakemassa vaikutteita :D
VastaaPoistaNoista currysilakoista tuli mieleeni tosi helpot currykalat joiden 'soossiohjeen' poimin mainoslehdestä marketin paketointijonosta kaveria odotellessani. Yksi joulusilli oli sitten curryjuustosilliä mutta tätä juustojuttua on muistettava kokeilla kastikkeena noihin pikagraavattuihin silakoihin sekä myös graaville lohelle - voisi vaikka laittaa lohirullien sisälle.
1 prk Valion Indian curry -tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
punasipulia hienonnettuna
pippuria myllystä
tilliä
Alkuperäinen ohje on täältä: http://www.pirkka.fi/mtvresepti/?id=94634
kiitos vinkistä pääpä!
VastaaPoista