Sivut

sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Ginigraavattu siika tilliranskankermalla

Graavikala jossain muodossa kuuluu joulupöytäämme. Viime vuonna se oli lohta, tänä vuonna siikaa.

Ohje löytyi Katja Bäcksbackan "Ruokatorstain Joulu"-kirjasta, johon on koottu Helsingin Sanomien ruokasivujen parhaita männävuosilta.

GINIGRAAVISIIKA

200 g siikaa
3 tl giniä (enempikään ei olisi huono)
2-3 tl karkeaa merisuolaa
2 tl murkattuja rosepippureita
1/4 tl sokeria
½ punasipulia

ranskankermaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria
tuoretta tilliä

Fileoi kala. Laita tuorekelmun päälle. Sivele gini kalan pintaan Ripottele pinnalle suola ja mausteet.

Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita kalan pinnalle. Tee tiukka paketti. Kääri paketti vielä folioon. Laita paketti jääkaappiin painon alle. Anna olla yön yli. Kaksikaan ei tehnyt huonoa.  

Pyyhi fileestä maustejäämät talouspaperilla. Leikkaa ohuita siivuja tai Jukan tavalla kolmioita. Levitä lautaselle.

Lusikoi päälle vaikkapa maustettua ranskankermaa. Tätä ei alkuperäisessä ohjeessa ollut, mutta varsinkin Jukka piti hyvänä, raikastavana lisänä.

3 kommenttia:

  1. Viinat sopivat tosiaan hyvin graavikalaan. Calvadosta tekisi mieli vielä kokeilla.

    Japanista tuomianne lautasia, oletan?

    VastaaPoista
  2. tätä kokeilen, heti kun löydän tuoretta siikaa!
    Katselin muuten jouluruokamenyytänne, onko se siellä oleva porkkanalaatikohko kookosmaidolla se minun vinkkini? Onnistuiko/tykkäsittekö? Löysin sen Mary Kuusiston kirjan, eli nyt mulla on se alkuperäinen reseptikin....

    VastaaPoista
  3. ari: niin sopivat!

    Juu, Tokion Kappabashi-kadulta. Minusta ne ovat tosi kauniit, vaikka tuo väri ei minua useinkaan miellytä.

    Tarja: Juu oli se porkkanalaatikko sinun vinkkaamasi kookosmaitoinen. Me emme tainneet oikein onnistua siinä, sillä paistos muistutti lähinnä lämmitettyä raastetta. Jotenkin ajattelin että raaste muussaantuu enemmän. Paistoimme kyllä laatikon reseptoimaasi alemmassa lämpötilassa yhtä aikaa muiden laatikoiden kanssa. Mutta kiva oli kokeilla uutta! Ja mielellään otetaan jatkossakin vinkkejä vastaan!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat