Sivut

maanantai 14. helmikuuta 2011

Nuudelimuumioidut tiikeriravut

Toisinaan törmää resepteihin, joita ihan hinkuaa kokeilla mahdollisimman pian. Tämä nuudeleihin kiedotut tiikeriravut oli yksi niistä. Ja kun Japani on aiheena kuukauden ruokahaasteessa, oli aihetta lisähinkuun.

Soba ja udon-nuudeleista tehtynä tämä olisi varmaan enemmän japanilainen, meillä nyt tylsästi tällaisista pikanuudeleista tehtynä. Toivottavasti mahdumme silti joukkoon mukaan! Pikkuruoka sopisi hyvin alkupalaksi tai vaikka sormisyötäväksi. Pidimme koko perhe nuudeleiden rapsakkuudessa yhdistettynä tiikerirapujen mehevän tiiviiseen lihaan. Maku oli oikein kohdillaan, samoin ulkonäkö!

Resepti on meillä nyt kovassa huudossa olevasta "Mestarit keittiössä"-tiiliskivestä. Ohjeessa vihjataan kokeilemaan samaa tekniikkaa esimerkiksi kampasimpukoihin ja kalapaloihin.
NUUDELEIHIN KIEDOTUT TIIKERIRAVUT

16 raakaa tiikerirapua
2 tl kalakastiketta
½ tl jauhettua chiliä
250 g tuoreita ohuita munanuudeleita (tai laiskanmiehen versiona  kaupan valmiita)
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Keitä nuudelit ohjeen mukaan, valuta ja huuhdo kylmällä vedellä.
Kuori tiikeriravut, mutta jätä pyrstö paikoilleen. Poista suoli. Mausta ravut kalakastikeella ja jauhetulla chilillä.

Jaa nuudelit 16 nippuun. Levitä kukin nippu alustalle ja kiedo nuudelit tiikerirapujen ympärille. Tai sitten vain pyörittelet nuudelia ravun ympärille pärräten niiden poikkimenoa.

Kuumenna öljy wokissa tai paksupohjaisessa kattilassa 180 asteeseen. Käytä apuna vaikka digitaalista paistolämpömittaria niin että uitat anturia öljyssä. Lisää muutama tiikerirapu kerrallaan ja paista niitä noin 3 minuuttia. Tällöin ravut ovat muuttuneet punaisiksi ja nuudelit ovat rapeita ja kullanruskeita.

Nosta ravut öljystä reikäkauhalla. Valuta talouspaperin päällä turhat öljyt pois.

Tarjoa vastapaistettuna makean chilikastikkeen kanssa.

8 kommenttia:

  1. Katoinkin, että näytti tutulta reseptiltä. Toi mestarit keittiössä on tosi hyvä kirja. Mun suosikkiluvut on Charlie Trotterin kirjottamat kala ja kasvis -luvut, joissa on tosi hyviä ohjeita. Samoin ton Japani -luvun ankkaresepti on kiva.

    VastaaPoista
  2. Yaelian ja Nanna: kiitos!

    Klasu: Olemme oleet tosi tyytyväisiä sen inspiroimiseen ja resepteihin. Paitsi kikhernekeitosta (sivu 85)tuli mauton ennen omia lisämaustamisia. Kala- ja kasvisosiossa on hyviä käsittelyohjeitakin sekä kypsennysaikoja. Kuvat ovat tosi selkeitä ja houkuttelevia.

    Kiitos ankkavinkistä!

    Ostopaikastamme kerrottiin, että painos on kustantajalta loppuunmyyty.

    VastaaPoista
  3. niin minustakin! Tykkäsin myös ruuan eri tekstuureista!

    VastaaPoista
  4. Hih, symppiksiä! Vaikka aluksi mietin että ne näyttää siltä että olisivat jääneet verkkoon kiinni mutta muutin mieleni. Siis symppiksiä!

    Ja niin, itsetehtyä chilikastiketta piti hehkuttaa, just puhuttiin ystävän kanssa että sitä pitäisi kokeilla tehdä ja taas luitte ajatukseni, mainiota.

    VastaaPoista
  5. Jytis: Eikä voida tietyntyyppisiltä bondage-mielikuviltakaan välttyä ;). Se memee kyllä huonosti yksiin tuon symppis-sanan kanssa.

    Chilikastikkeen "löytyminen" näin itsetehtynä oli taas oivallus - ja sitten taas mietti miksei tätä ole aiemmin tehty itse!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat