Sivut

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Lumilyhtysämpylät

 
Pakkaslumesta ei oikein onnistu tekemään lumilyhtyjä, mutta sämpylätaikinasta se kyllä onnistuu!
Aika vaivattomastikin kun pistää perheen nuorimmaisen pyörittelemään sämpylät ja katsoo vain päältä että lyhdyn mallia syntyy leivinpaperille.
Taikina ja tekotapa on sama kuin täällä, joskin ennen vaivaamista sekaan lisättiin vielä reippaasti porkkanaraastetta.
 
Tyttäremme mielestä sämpylät olivat poikkeuksellisen hyviä ja ihanan pehmeitä, kauniita.

2 kommenttia:

  1. Tupu: itsetehdyt sämpylät on kyllä hurjan herkkua! Suuren osan mausta tekee tietysti "vaivannäkö" ja tuoksu.

    Lumilyhtysämpylässä erityisen hyvää oli se, että pallojen tarttumapinta toisiinsa jäi "kuorettomaksi". Kun lyhdystä sitten mursi sämpylän kerrallaan, oli todellista yhdessäsyömisen meininkiä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat