Elikkäs avokadotahnaa vaaleilla leivillä.
Tahna oli keväisen kepeä, mutta myös sopivan tuhti. Paremmin en sitä osaa selittää. Aivan ihana setti! Me paahdoimme hiukan leipiä, mikä ei asiaan reseptin mukaan kuulunut. Hyvin toimi kuitenkin. Ohje löytyy Silver Spoonista.
AVOKADOTAHNA
tästä tulee iso setti, noin 3-4 desiä
2 avokadoa
150 g tuorejuustoa, meillä ricottaa
½ sitruuna, kuorittuna ja pilkottuna
½ sitruunan mehu
ripsaus jos toinenkin Worcestershire-kastiketta
1 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
suolaa
mustapippuria
vaaleaa leipää (Hopealusikka sanoo 4-6 palaa, minä sanon ettei riitä mihinkään)
kirsikkatomaatteja
tuoreita basilikanlehtiä koristeluun
Kuori ja puolita avokadot. Poista kivet. Pilko hedelmäliha. Laita monitoimikoneeseen /sekoita sauvasekoittimella avokado, tuorejuusto, sitruunan hedelmälihaa ja -mehua. Ripsi joukkoon Worcestershire-kastiketta ja ruohosipulia. Mausta pippurilla ja suolalla. Aja pehmeäksi.
Ota paahtoleivistä kuoret pois. Paahda halutessasi leipiä hieman. Leikkaa ne sitten haluamanlaisiksi paloiksi. Levitä avokadotahna päälle. Koristele kirsikkatomaatin puolikkaalla ja basilikanlehdellä.
Olispas aika upeaa tarjottavaa vaikka kevään juhliin!
VastaaPoistaTodella herkullista!
VastaaPoistaHei, millä korvaisit Worcestershire- kastikkeen, kun kylään tulee myös kasvissyöjä? Suolaa vai jotain makuisampaa?
VastaaPoista/Elina
Sirkku: Kyllä! Väri on tosiaan kauniimpi luonnossa mitä minä sain (useista yrityksistä huolimatta) kameralle tallennettua.
VastaaPoistaHovkonditorn: tack!
Elina: Chocochilistä, oletan :)? Kiitos kommentista, sait minut maistamaan w-kastiketta pelkälteen ja tutkimaan tuoteselostetta, mitä en häpeäkseni ole ennen tehnyt.
Kastikkeessa näyttää olevan anjovista, joten se tosiaan on kasvissyöjälle kelpaamatonta. Kastikkeessa maistuu selkeästi soija, etikkaisella ja mausteisella lisällä. Yrittäisin sekoittaa soijasta, etikasta ja chilistä kirpsakan seoksen, josta jää kitalakeen pieni mausteinen tunne. Ainesosina on myös mm. sitruunamehua, fariinisokeria, tamarindia ja yrttiuutetta. Pelkällä suolalla en lähtisi korvaamaan, sillä w-kastike antaa seokseen ihan oman säväyksensä, juuri sen tuhdin maun.
Korvamerkattu kokeiltavien listalle! Tuoretta leipää ja avokadomössöä aah...
VastaaPoistano kieltämättä sinun laipomiesi leipien kanssa voisi olla aika ykköstä...!
VastaaPoistaHei, kiitos vinkeistä. Aika usein tuo Worchester- kastike löytyy resepteistä, mutta en ole sitä ikinä syönyt sattuneesta syystä ja miettinyt ennenkin sopivan ohjeen osuessa, että millä sen korvaisin.
VastaaPoistaAi niin, innokas lukija- Elina täällä vaan, olen tainnut aiemminkin kommentoida. Ettei mene Chocochilin nimissä.
/Elina
Selvä juttu Elina :). Tuo Chocochilin Elina voisi kyllä vinkata myös millä hän on kastikkeen korvannut.
VastaaPoistaHoukutteleva ohje! Täällä vain ei saa mistään kaupasta pehmeää ricottaa, joten toivoisin ehdotusta siitä, millä sen korvaisi.
VastaaPoistaMrgarita saako maustamatonta tuorejuustoa? Jos, laitappa sitä.
VastaaPoista