Sivut

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Gratinoitu maa-artisokka

Mummun maa-artisokat köllöttivät vihanneslokerossamme ja vaativat arvoistaan reseptiä. Se löytyi pienellä vaivalla Yaelianin Appelsiineja ja hunajaa-blogista. Gratinoitujen maa-artisokkien  ohje houkutteli hunajaisuudellaan ja timjamisuudellaan, sekä sillä ettei se sisältänyt kaikenkattavaa juustokuorrutusta (jolla toki myös on paikkansa).

Tykkäsimme kovasti näistä uunitetuista maa-artisokista, vaikka emme malttaneet gartinoida ihan tarpeeksi kauan pinnan parasta karamellisoitumista silmälläpitäen. Nälkä voitti.

Meillä maa-artisokat nautittiin possun sydämen ja palsternakkapyreen kanssa. Itsekseen herkuteltuna alkuperäisen reseptin juustolisäys voisi olla paikallaan.

Hunajainen maa-artisokka

noin ½ kiloa maa-artisokkaa
2½ rkl hunajaa
3½ rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria (alkuperäisessä ohjeessa valkopippuria)
pari rkl joko tuoretta tai kuivattua timjamia
(lampaanjuustoa raastettuna)
Kuori maa-artisokat. Laita ne kuorinnan ajaksi kylmään veteen. Keitä artisokkia puolikypsiksi,niin että ne ovat napakan kypsiä. Tähän menee vain viitisen minuuttia, riipuen tietysti maa-artisokan koosta.
Sekoita hunaja,oliiviöljy,suola,pippuri sekä timjami. Aseta maa-artisokat uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Kypsennä 220 C asteessa noin 20 minuuttia. 
Alkuperäisessä ohjeessa päälle ripoteltiin lampaanjuustoraastetta ja laitettiin uuniin vielä 10 minuutiksi.

5 kommenttia:

  1. Kiva kun tekin kokeilitte tuota:) Olen tuohon tykästynyt sen verran,että sitä on tullut laitettua jo useamman kerran!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä tosi hyvää. Pienemmällä nälällä saisi varmaan muhitettua kauemmin ;).

    VastaaPoista
  3. Lampaanjuusto ja maa-artisokka - kuullostaa niin hyvältä että pitänee testata. :)

    VastaaPoista
  4. Tämä lähtee meilläkin kokeiluun, maa-artisokkien toinen sesonki on parhaimmillaan.

    VastaaPoista
  5. Siiri testasitko?

    Onko frouvalla maa-artisokkia ihan omasta takaa?

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat