Sivut

perjantai 6. tammikuuta 2012

Ruokavuosi 2011 Sipulassa

Ruokavuosi 2011 oli kohdallamme todella hieno. Opimme paljon uutta raaka-aineista ja valmistamisesta.

Kävimme poikkeuksellisen paljon ulkona syömässä, joskin vielä enempi olisi tietysti parempi. Vierailimme ensimmäistä  kertaa Suomen tähtiravintoloissa, jopa siinä kahden tähden Dompassa. Parhaana ravintolaelämyksenä jäi mieleen Postresin Tarte Tatin, joka todentotta oli pieni pala taivasta.

Uusina raaka-aineina vuosi toi pöytäämme villisian, jota ostimme - ja ostamme vastakin- suoraan rantasalmelalaiselta Koivikkonotkon-tilalta. Myös kyssäkaali on ollut hieno uusi tuttavuus.

Parhaita paloja muista blogeista ovat olleet tänä vuonna Kädenvääntöä-blogin ylettömän helppo artisokkatahna ja Siskot kokkaa Nellen marenkirulla.

Ykkösblogitapahtuma oli ehdottomasti samppanjatasting- ja kokkauspäivä Helkassa.

Mokana mainittakoon legopalikkakakun pylpyrämäärä, jota sietää hävetä kyllä kauan.

Vuoden aika maailman makuja maisteltiin Riikassa, Tanskassa, Tallinnassa ja Teneriffalla.
Seuraavassa omavalintaiset parhaat palat kuukausittain blogissamme:

Tammikuussa hauskin askartelemus ruuasta olivat juustopylpyrät lasten kanssa.

Helmikuussa ihastutti itsetehty, makea chilikastike.

Maaliskuussa saimme paellan onnistumaan erityisen hyvin.
Huhtikuussa muhitettiin saunatonttua kiukaalla.

Toukokuussa ihastutti koivugraavattu lohi.
Kesäkuussa maistettiin ruusukuohuviinirisottoa, joka oli aivan ihanaa.

Elokuussa makunystyröitä hellittiin peruna-herkkutattipaistoksella.

Syyskuussa paistettiin pannulla niin ikään sieniä mahtisienisadosta, nimittäin kantarelleja tuoreen maissin kera.

Lokakuun maistuvinta antia oli punajuurijälkiruoka.

Marraskuussa yksi tylsä maanantai selätettiin loistavalla tortillasipsisetillä.

Joulukuun parhautta edusti possunlapa appelsiiniperunoineen.
Mielenkiinnolla odotamme mitä vuosi 2012 tuo tullessaan syömisen ja ruokakulttuurin saralla.

6 kommenttia:

  1. Hyvää alkanutta vuotta!
    Mää niin tykkään näistä ruokavuosikatsauksista.
    Kiitos ,etää olet jaksanut meille kokata :)

    Lukijasi baijerista.

    VastaaPoista
  2. Näitä katsauksia on kyllä kiva lukea - ja tehdä :).

    VastaaPoista
  3. Hyvää ja mukaansatempaavaa uutta vuotta teille myös:) Ja kiva, että marenkirullasta tuli teillekin suosikki :) Se on kyllä niin näppärä ja nopea.

    VastaaPoista
  4. Jep, ehdottomasti nämä vuosikatsaukset on hauskoja. Huomaa, mitä kaikkea on saanut aikaan ja mitä kivoja herkkuja sieltä arkistoista löytyykään! :)

    VastaaPoista
  5. Näistä kertauksista tosiaan hoksaa kivasti mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä vuoden mittaan ja muistuu mieleen, että tuotakinhan mun piti kokeilla :)

    Kiitos taas yhdestä vuodesta, jonka on saanut viettää teidän blogin parissa!

    VastaaPoista
  6. Nelle: Mukaansatempaava on tässä harrastuksessa kyllä hyvin sanottu - intohimoisesta kokkauksesta ja maistelusta toiseen :).

    Tusla ja Virpi: Mukavasti kyllä palautuu mieleen kaikkea kivaa vuoden varrelta.

    Kiitos samoin Virpi :)!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat