Sivut

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen sunnuntaipäivällinen ystävien kanssa

Kokoonnuimme tänään ystäväperheen kanssa meille päivälliselle. Sovimme jo aiemmin, että he tuovat muassaan vihersalaatin ja jälkiruuan, me huolehdimme puolestamme pöytään karitsaa tykötarpeineen.
Tykötarpeiksi salaatin lisäksi taipui paistettu, timjamilla, suolalla, pippurilla ja siirapilla maustettu kaali...
...sekä Soppakellarista bongatut maistuvat lantut, jotka kypsensin uunissa ja hunajapinnoitin pannulla. (Resepti jutun lopussa).
Grillattu lammas meni yli, mutta ei ollut silti yhtään kuivakkaa. Punaviinissä yrttien kanssa melkein viikon viettänyt karitsan takajalka maistui sekä lapsille että aikuisille.
Paljon hyvää lautasella.
Jälkiruoka paljastui pashaksi, joka oli itsetekemäämme kevyemmän makuinen, oikein hyvä. Pyysin heti tietysti ohjeen, jotta osaan jatkossa tehdä tätä herkkua itsekin. Pasha lusikoitiin mustikoiden ja mansikoiden kera.

Ja sitten siihen lupaamaani lanttuohjeeseen, joka passasi mukavasti grillilihan kumppanina.

HUNAJAGLASEERATUT LANTUT
1 kg lanttua
50 g voita
5 rkl hunajaa
suolaa, pippuria
riivittyjä timjaminlehtiä

Kuori lantut. Paloittele ne ronskin kokoisiksi ranskalaisiksi. Lykkää 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tuntia, tai kunnes ovat kypsiä. Minä laitoin lantut kahdelle pellille kiertoilmauuniin.

Samaten käytin kahta paistinpannua, jotta lanttuja oli helpompi käännellä ja ne saivat mukavan pinnan. Laita kahdelle paistinpannulle voita ja anna sulaa. Laita lantut pannulle, samoin hunaja. Anna lanttujen ottaa vähän väriä ja pinnan karamellisoitua kauniisti. Mausta suolalla, pippurilla ja timjaminlehdillä.

3 kommenttia:

  1. Jakaisitko tuon paskan ohjeen meille muillekin?

    VastaaPoista
  2. Jes, kiva kuulla, että hunajalantut maittoi teilläkin. Loistoidis tuo uunipaahtaminen alkukypsentämisenä, saa ison satsin kypsymään tasaisesti ja helposti. Jaa unnissa paahtaminen tiivistää makuja ihanasti.

    VastaaPoista
  3. Ano: Jos meinaat pashaa, laitan sen hiukan myöhemmin (jemmaan ensi vuotta varten).

    Tusla: Vinkkaisthan sinäkin uunipaahtoon ja tosiaan, hyviä tuli. Olisi pitänyt malttaa viivyttää pannulla hiukan kauemmin, mutta kun se kuuluisa nälkä...

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat