Koe-erä on hyvin pieni. Huomioithan tämän jos aiot tähän reseptiin ryhtyä.
LASIMESTARIN SILLI
100g sillifilettä
1 porkkana
1 punasipuli
10 valkopippuria
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
pala piparjuurta
liemi
1,5 dl vettä
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1/2 dl sokeria
Lämmitä lientä niin että sokeri sulaa joukkoon. Jäähdytä.
Paloittele sillifile. Kuori ja pilko porkkana ja sipuli sekä piparjuurta.
Laita kaikki aineet purkkiin kerroksittain ja lorauta liemi päälle.
Lämmitä lientä niin että sokeri sulaa joukkoon. Jäähdytä.
Paloittele sillifile. Kuori ja pilko porkkana ja sipuli sekä piparjuurta.
Laita kaikki aineet purkkiin kerroksittain ja lorauta liemi päälle.
Sopii laittaa vielä esimerkiksi kokonaisia neilikoita ja sinapin siemeniä tuohon liemeen. Itse ostin kevytsuolattua silliä, mutta oli kyllä niin suolaista, että liotin silliä kylmässä vedessä jääkaapissa ennen kuin laiton sen mausteliemeen. Punasipuli sopii liemeen myös.
VastaaPoistaMeillä oli kanelisillissä neilikoita, joten tämä oli mukava jättää ilman erottuvuudenkin vuoksi. Kiitos vinkeistä!
VastaaPoistaJukka osti torilta tuoreen kalan ja perkasi itse. Itse ei siis tarvinnut suolaa pois liotella.
Tuoretta silliä? Torilta? Mistä näin hyvä kalatiski löytyy? :)
VastaaPoistaNummelan torilta, kalaliike ASP.
VastaaPoistaKerran lähdin hakemaan tuoretta vaaleaa kalaa, jonka voisi tarjota ihan raakana, vain kombulla maustettuna. Marketin kalatiskiltä tarjottiin 5 päivää vanhaa järvikuhaa, mutta Asp kysyi kelpaisiko aamuyöstä nostettu merikuha. Kelpasi!