Sivut

maanantai 17. joulukuuta 2012

Suklaista kultaliköörijuustokakkua


Likööriä juusto-suklaakakkuun? Kyllä! 

Olen aika iloissani, sillä nyt on käynnistynyt Blogiringin ensimmäinen yhteistyö. Sen starttaa suklaalikööri Mozart Gold, johon meillä oli ilo tutustua ensimmäistä kertaa. 

Likööri sopii luonnollisesti juotavaksi sellaisenaan, mutta minulle mieluisampi tapa nauttia tämänmoinen alkoholipitoinen neste on  ujuttaa sitä leivonnaiseen. Sopivaa reseptiä pohtiessa mieleeni tuli poikamme lempikakku, jossa yhdistyy ihanan kaloripitoisesti sekä juusto- että suklaakakku. Nyt muokkasin tuota reseptiä tummempisuklaiseen suuntaan. Likööriä lorautin tuorejuustomassan sekaan. Suklainen likööri toi kokonaisuuteen lisää pehmeyttä, mokkamaisuutta ja suklaisuutta. Kokonaisuus toimi loistavasti! 

Baakkelsi sopii erinomaisesti myös joulun aikaan, sillä pienikin pala tätä yltiömakeutta riittää kahvin tai vaikka sitten sen suklaaliköörin kanssa. Näin jo muutenkin täpötäysi jääkaappi ei ylikuormitu. Kakku on myös helppo ja nopea tehdä. 

Mozart Gold-likööriä ei saa ihan kaikista Alkoista, joten kannattaa tarkistaa lähin hyvinvarusteltu pitkäripainen Alkon tuotesivun alalaidasta ennenkuin lähtee shoppailemaan. 
JUUSTO-SUKLAAKAKKU
piirakkavuokaan

pohja
55g  voita
100g tummaa suklaata (meillä 86 %)
130g sokeria
2 kpl kananmunaa
70g vehnäjauhoja
1/8 tl suolaa
juustomassa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 munankeltuainen
70 g sokeria
½ dl Mozart Chocolate Cream Gold - likööriä

Laita piirakkavuokaan leivinpaperi.  Napsauta uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Sulata voi ja suklaa samassa kattilassa miedolla lämmöllä sekoittaen. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää joukkoon 130 g sokeria, 2 munaa ja sekoita. Sekoita joukkoon vielä vehnäjauhot ja suola. Levitä leivinpaperoituun vuokaan.


Sekoita keskenään hyvin tuorejuusto, keltuainen, sokeri ja likööri. Levitä massa suklaataikinan päälle. Tasoita. 

Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.

Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä tai täysin jäähtyneenä. Säilytä leivonnaista jääkaapissa, mutta nosta se ajoissa huoneenlämpöön tarjoilua varten. 

Muiden kanpanjassa mukana olevien Mozart Gold-reseptit löytyvät näiden linkkien takaa: 
suolaa ja hunajaa: Viikunatiramisu
Kokit ja potit: Mozartin suklaafudge
Pullahiiren leivontanurkka: Suklaaliköörikakku

Reseptit tarjoaa Mozart Gold.

Näytä blogirinki_logo.jpg diaesityksessä

Blogirinki kokoaa Suomen huippublogit yhteen! Blogirinki suunnittelee ja toteuttaa blogien ja yritysten välisiä yhteistyökampanjoita. Blogiringissä on mukana jo yli 60 suosittua ruoka, leivonta- ja mammablogia. Lue lisää osoitteessa www.blogirinki.fi.

7 kommenttia:

  1. Tuo likööri kuulostaa kyllä tosi ihanalta ja siitä tehdyt jutut herkulliselta.Kultaliköörijuustokakku nimi houkutteli;D

    VastaaPoista
  2. En ole koskaan huomannut Alkon sivulla tuota palvelua, jolla voi tuotteiden saatavuutta katsoa kauppakohtaisesti. Ihan ässää!

    VastaaPoista
  3. Yaelian: Ylellistä ;).

    Chez Jasu: Minullekin siitä vinkkasi joku lukija täällä blogissa jonkun postauksen yhteydessä. On kyllä kätevä!

    VastaaPoista
  4. Loistava palvelu Alkolta. Vielä kun ruokakaupat saisivat edes itselleen ne tuotteet tietokoneelle nimim. metsästin tänään liian monesta kaupasta agar agaria ja sain vastauksena puoliaukinaisia suita ja tyhjiä ilmeitä myyjiltä ;-)

    Hyvä idea käyttää likööriä tuohon päällysteeseen. Jos tekee ei lapsille tarjottavia muffinsseja, se voisi toimia myös kylmässä kuorrutteessa.

    Miten yhdistetään meidän ohjeet siten, että säästyy sekä uuni- että jääkaappiruuhkalta ;-)

    VastaaPoista
  5. Jonna: Tuo jonkun tuotteen metsästäminen on NIIN turhauttavaa.

    Totta tuo kuorruteasia! Olisi vielä hieno jos saisi sellaisen kauniin raidan valkoiseen kuorrutteeseen ;).

    Jaa-a. Joulun jälkeen ollaan viisaampia?

    VastaaPoista
  6. Haluaisin uida tuossa kaakussa.

    VastaaPoista
  7. Kuvittelen täällä juuri mielessäni miltä se näyttäisi ;D

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat