Olutta ja suklaata yhdessä...Mieltä kutkuttava innostus tuli Sinebrychoffin ja Blogiringin yhteisen kampiksen myötä.
Meillä lopputulos meinasi tummasuklaista, mutakakkumaisen mehevää leivonnaista, johon lisättiin rakenteeksi ja makumielenkiintoistajaksi suolapähkinöitä. Suolaiset pähkinät nyt toimivat aina oluen kanssa, myös baakkelsin sisällä. Tämän makeuden kumppaniksi keiteltiin vielä helposti kokoonsaatettavan olutkinuski, josta tuli mukavan luonteikas.
Meillä lopputulos meinasi tummasuklaista, mutakakkumaisen mehevää leivonnaista, johon lisättiin rakenteeksi ja makumielenkiintoistajaksi suolapähkinöitä. Suolaiset pähkinät nyt toimivat aina oluen kanssa, myös baakkelsin sisällä. Tämän makeuden kumppaniksi keiteltiin vielä helposti kokoonsaatettavan olutkinuski, josta tuli mukavan luonteikas.
Kakku oli parhaimmillaan seuraavana päivänä, huoneenlämpöisenä nautittuna. Mehevyyden ansiosta kakku on kuitenkin herkuttelukunnossa monta päivää leipomisesta. Kinuski kannattaa keittää kokoon nautiskelupäivänä, mutta sen pitää toki olla jäähtynyt.
Muutkin bloggaajat ovat kehitelleet reseptejä eri oluiden ja suklaiden ympärille. Kaikki ohjeistukset osallistuvat kilpailuun, joka löytyy House of Beer-sivulta. Klik vaan.
Käytimme kakkuun "Two tree porteria". Sinebrychoffin "Kahden puun portteri" on kekseliäs nimi juomalle, joka on kehitelty kahden panimon toimesta ja josta löytyy sekä vaahterasiirappia että kuusenkerkkää.
Nyt jo itse kakkuun, jonka uskoisi ilahduttavan myös isänpäivän juhlapöydässä.
SUKLAA-SUOLAPÄHKINÄKAKKU
150 g voita
200 g tummaa suklaata
3,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1,5 dl (cashew-)suolapähkinöitä
1 dl Sinebryckoff
& Brooklyn Two Tree Porter-olutta
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Lisää
joukkoon sokeri ja vahnäjauhot. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon edelleen kaksi
kananmunaa ja sekoita hyvin. Rouhi suolapähkinöitä veitsellä noin kolmeen
osaan. Tarkoitus on etteivät pähkinät ole kokonaisia, mutta niihin jää
kuitenkin purtavuutta. Sekoita suklaataikinan sekaan vielä rouhitut
suolapähkinät sekä olut. Levitä taikina leivinpaperin päälle piirakkavuokaan.
Kypsennä 170 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarkoitus on jättää taikina mehevän kosteaksi, mutta kuitenkin siirreltävän koossapysyväksi.
Anna kakun jäähtyä ja makujen tasaantua. Parasta kakku on seuraavana päivänä huoneenlämpöisenä tarjoiltuna.
Kypsennä 170 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarkoitus on jättää taikina mehevän kosteaksi, mutta kuitenkin siirreltävän koossapysyväksi.
Anna kakun jäähtyä ja makujen tasaantua. Parasta kakku on seuraavana päivänä huoneenlämpöisenä tarjoiltuna.
PORTER-KINUSKI
¾
dl kermaa
¾ dl fariinisokeria
¾ dl Sinebryckoff & Brooklyn Two
Tree Porter-olutta
20 g voita
Laita kerma, fariinisokeri ja olut reilunkokoiseen
kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen ja koko ajan vahtien noin
10 minuuttia. Varsinkin alussa kinuskimassa kuohuaa voimakkaasti. Kun kinuski
on valmis, siirrä se pois levyltä ja lisää voinokare tuomaan kiiltoa. Kinuski
on kymmenen minuutin jälkeen melko löysää, mutta tömäköityy jäähtyessään.
ANNOKSEEN
pala suklaa-suolapähkinäkakkua
päälle porter-kinuskia noroina
mukaan vielä rouhittuja (cashew-)suolapähkinöitä
Yhteistyössä Sinebryckoff
Olutsabayon on tuttua, mutta olutkinuski onkin sitten uudempi juttu. Varmaan ihan toimiva juttu ja sellanen "pakko kokeilla juttu" niin ja ei toi piirakkakaan syömättä jäis ;)
VastaaPoistaChef J: Mä olen ihan kehno kinuskinkeittelijä. Nytkin tein testiversion jota keittelin ihan liian kauan. Jäähtyessään homma jähmettyi sitten yhdeksi klöntiksi. Onneksi on tuo parempi puolisko joka haltsaa myös kinuskinkeiton.
VastaaPoistaTuossa kinuskissa maistuu mukavasti portteri, mikä lie ollut tarkoituskin. Tykättiin kokonaisuudesta kovasti!
ite oon huomannu parhaimman kinuskin syntyvän fifty-fifty suhteella, eli karkeasti 1litra kermaa/muuta nestettä + 1l fariinisokeria. Mutta suotta tässä pätemään, tuo teiän kinuski kun näytti kuvan perusteella tosi hyvän väriseltä ja koostumuskin loistava. Tää bissekinuski on kokeiltava kyllä tänään duunissa ;)
VastaaPoistaOi mikä ihanuus!
VastaaPoistaEi voi kun huokia... (ja äänestää tietty!)
VastaaPoistaIhana herkku! Olut kinuskin joukossa kuulostaa mielenkiintoiselta. Pitää joku kerta testata.:)
VastaaPoistaIhailen aina blogeja, joissa on myös kauniita kokkausvaihekuvia. Itse en pystyisi samaan! :)
VastaaPoistaChef: Jukka keittelee nyt kinuskia kakkuun ja kokeilee tota sun ohjetta. Kokeilitko jo olutkinuskia?
VastaaPoistaJael: Tosi tosi makea, mutta eihän sitä ole pakko ottaa isoa palaa ;).
Nanna: Joo, äänestys on tärkeetä!
Katja: Kokeile ihmeessä!
Maija: Kiitos Maija. Nää on otettu kun muutenkin on jostain syystä pitänyt odotella.
Kokeilin tummaan olueen ja oikein hyvää tuli. Tein 250g kermaa/250g olutta/500g fariinisokeria/loraus vaahterasiirappia ohjeella. Tosi hyvää. Kiitos vinkistä
PoistaKääk, nam. En kestä, niin hyvän näköistä!
VastaaPoistaJa ihan älyttömän hellpo tehdä. Aineet vaan sekaisin ja uuniin!
VastaaPoistaNäyttää tahmaisen herkulliselta. Nam!
VastaaPoistaNiin herkullisen näköistä! Suolapähkinät ja suklaa -ei voi olla huonoa.
VastaaPoistaNiin herkullisen näköistä! Suolapähkinät ja suklaa -ei voi olla huonoa.
VastaaPoistaCJ: Sulla onkin vähän makiampaa kuin meillä, mutta uskon hyväksi! Kiva jos meidtä oli vinkiksi!
VastaaPoistaHiidenuhma ja Johanna: Namia on!