Tapojemme vastaisesti menimme Vung Taun viikonloppureissulla Vietnamissa molempina iltoina samaan paikkaan illalliselle. Tämä siksi, että ravintola oli
hurmannut meidät merenelävillään ensimmäisenä iltana, emmekä halunneet
riskeerata.
Ganh Hao on valtavan suuri ravintola meren rannalla.
Ensimmäisenä iltana saimme merenrantapöydän alakerroksesta, toisena iltana
istuimme ”parvella”. Ruokailutilat oli katettu hyvin eri tavalla, jotkin
todella juhlavastikin. Paikka oli molemmilla kerroilla todella täynnä, mutta me
aikaisina ruokailijoina saimme onneksi pöydät ilman varausta.
Rantakivikossa ravintolaa-aidan toisella puolella juoksenteli rotta jos
toinenkin, joita paikalliset lapset hymyssäsuin kivittivät siinä ilmeisesti
onnistumatta.
Muutama tarjoilijoista osasi englantia ja heidän avullaan
homma saatiin luistamaan mainiosti. Tosin välillä tarjoiluastioiden
poiskorjaajat olivat niin innokkaita, että meiltä meni muutamat lisukeherkut
sivusuun. Meinasipa viinicoolerikin hävitä kesken illallisen.
Ravintolan ruokalista on todella pitkä, joten kysyimme
suosituksia. Niiden avulla saimmekin ensimmäisenä iltana ihan loistoruuat.
Seuraavana iltana valitsimme ruokia itse ja tällä kertaa kokeilunhalu johti
muutamaan hutiin. Lista on mereneläviin painottuva, mutta muutakin on
saatuvilla.
Yksi ihan parhaita ruokia ravintolassa olivat kalakastikkeella
maustetut pikkumustekalat, joita dipattiin maustettuun suolaan ja
chilikastikkeeseen. Rapsakoissa minimustekaloissa oli paljon popcornimaisuutta.
Ne olisivat mitä parhain olutsnäksi.
Grillatut kotilot menivät osastoon hauska maistaa mutta aika
kuivakkaa. Keralla tarjottiin tosi moneen ruokaan passattua vietnamilaistaminttua, Rau Răm. Tarjolle laitetut vihreät eivät Vietnamissa ole sitä
Shellinbaarisalaatinlehteä, jolla yritetään jotenkin kummasti kevittää
ranskis-possunleikeannosta, vaan ne ovat olennainen osa makunautintoa.
Onnistuimme keihästämään muutaman kotilon ulos kuorestaan
ihan kokonaisena. Kaunista, eikö?
Potin räjäyttänyt ruoka on tässä. Kyse on
pehmytkuoriravusta, joka syödään saksineen päivineen. Olemme syöneet moisia
todella monia, sillä tämä rapu eritavoin valmistettuna on suurta herkkuamme.
Nyt friteerattu pehmytkuorirapu oli yhdistetty voisten sipulien kanssa, Cua lột chiên bơ. Ruoka sai
Jukan ihan huokailemaan ihastuksesta ja annos meni kuulemma kirkkaasti johtoon
tämän ravun tiimoilta nautituista. Minäkin tykkäsin yhdistelmästä kovasti,
mutta silti Lontoossa nautittu setti pitää minulla edelleen kärkipaikkaa.
Ostereita tuli maistettua ensi kertaa grillattuna, X.O kastikkeen kanssa, hào nướng sốt X.O. Pidin möllyköistä,
mutta tuoreena ne ovat minun suuhuni parempia.
Lapset söivät tilaamiaan ribsejä hyvällä ruokahalulla.
Vietnamissa ne tuodaan aina tällä tavalla pilkottuna verrattuna koko
luurivistöön. Lienee syömäpuikkosyömisen tuomia asioita.
Riisiä tuli tilattaessa niin hervottoman suuri kulho, että
yksi riitti koko perheelle ja vielä jäikin.
Huteihin lukeutuivat nämä grillatut munakoisot, jotka oli
pettymyksekseni paneroitu raskaasti. Luulin meidän tilaavan jotain ihanasti
maustettuja, pelkälteen grillattuja munakoisopaloja.
Myöskään nämä simpukat suolalla, red clams eli sò huyết rang muối eivät kutkuttaneet
herkkuhermojamme, vaikka yleensä simpukat meille maistuvatkin.
Kokonaisuudessaan ravintola on ehdottomasti kokemisen
arvoinen. Palvelu on ripeää ja toimivaa, maut hyviä ja valikoima laaja.
Ensimmäisenä iltana saatiin koko neljän hengen illalliseen juomineen menemään 1 043 000 (noin 43 euroa) ja siihen sisältyi myös mukaan ostettu viinipullo. Toinen illallinen oli samaa luokkaa.
Ensimmäisenä iltana saatiin koko neljän hengen illalliseen juomineen menemään 1 043 000 (noin 43 euroa) ja siihen sisältyi myös mukaan ostettu viinipullo. Toinen illallinen oli samaa luokkaa.
Ganh hao-ravintolan oikea osoite on 3 Tran Phu St., Ward 5, Vũng Tàu ja sijainti löytyy täältä paikan facesivuilta. (Tripadvisorin osoite osoittaa ainakin vikapaikkaan).
Onpas hyvän näköistä settiä! Tuommoinen pehmytkuorirapu maistuisi mullekin, eritoten!
VastaaPoistaRapua otettiin molempina iltoina kun oli niin hyvää :)
VastaaPoista