Sivut

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kaasuliesi ja turvallisuus

yhteistyössä Gasum
Sopiessamme yhteistyöstä Gasumin kanssa Ilve kaasulieden tiimoilta he toivoivat, että kirjoittaisimme yhden postauksen kaasun turvallisuudesta tavallisen kuluttajan näkökulmasta. Naureskelimme siitä tulevan lyhyt juttu, sillä meillä itsellämme ei ole kaasun suhteen pelkoja tai arastelua. 

Meidän kodissamme kaasu kulkee lieteen viereisessä kaapissa jököttävästä kaasupullosta pelkkää letkua pitkin. Pullonvaihto on idioottivarmaa painamisen ja kliksauttelun ansiosta. Jos pullo on asennettu väärin, kaasu ei yksinkertaisesti kulje. 
Meille kaasulieden turvallisuuteen liittyen suuri asia on se, että Suomessa myytävissä liesissä on aina liekinvarmistin. Tämä tarkoittaa sitä, että kun liekki sammuu, kaasuntulo keskeytyy välittömästi. 
Koemme kaasun turvalliseksi myös lasten kanssa, sillä kaasuliekki on helppo havaita ja sen kuumuus yksinkertaista ymmärtää. Pienet lapset eivät myöskään voi vahingossa ohimennen saada kaasuliettä päälle, koska väännintä pitää painaa ja vääntää yhtä aikaa.  
Lapsemme ovat tottuneita kaasun kanssa kanssa kokkaajia. Tyttäremme bravuuri on yhden tai kahden hengen puuro, jonka hän keittelee ennen kouluun busseilua. Poikamme paistaa kaasuliedellä maailman parhaat pannuleivät.

Ilve kaasulieden ritilät, joiden päällä paistetaan, ovat ansiokkaasti karheat. Näin ei ollut aiemmassa kaasuliedessämme. Kun pinta on karhea, sille lasketut kattilat ja pannut pysyvät turvallisesti ja jämäkästi paikoillaan. 
Mikäli haluaa tarkistaa asunnon kaasuputkien tai vaikkapa kaasulieden kunnon, on mahdollista tilata paikalle ammattiapua. Lisää kaasun turvallisuuteen liittyvistä asioista löytyy Turvatekniikan Keskuksen selväsanaisesta oppaasta

Seuraavassa yhteistyöpostauksessa jaamme Ilve-kaasulieden ja sähköuunin käyttökokemuksia. 

2 kommenttia:

  1. Meillä on myös kaasu enkä pois vaihtaisi mistään hinnasta. Niin kätevä ja turvallinen!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Heidi näin on! Ja fiilis kyllä vieläkin, vuosien jälkeen ihan toisenmoinen kuin muilla liesityypeillä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat