Sivut

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Tonkatsu-kastike

Meillä tulee tehtyä tosi usein paneroitua luomupossun ulkofilettä - se kun on yksi lasten suosikkiliharuokia. Lisukkeeksi teemme usein perunoita, jolloin kokonaisuus on kovin tuhti. 

Lähdimme tällä kertaa luomupossun ulkofileen kanssa japanilaiseen suuntaan, jolloin paneroitua lihaa kutsutaan nimellä tonkatsu. Se tarjotaan syömäpuikkosyistä valmiiksi viipaloituna. Keralla tarjosimme  riisiä ja veitsellä ohueksi viipaloitua kaalia. Annoksesta tuli mukavan raikas ja paljon kevyemmän oloinen kuin perunaisesta vastaavasta. 
Kokonaisuuden kruunasi luonteikas kastike, joka oli todella helppo sekoitella yhteen kuudesta raaka-aineesta. Sinappijauhe antoi kastikkeelle mukavan kipakkaa makua olematta tulinen. Kastike oli kovin suolainen, vaikkei siinä lisättyä suolaa olekaan. Jos olet maltillisempi suolan käyttäjä, suosittelemme kokeilemaan vaikka suolatonta soijaa. 

LUONTEIKAS TONKATSU-KASTIKE

reilu annos kahdelle 

1 tl sinappijauhetta
1tl vettä
¾ dl ketsuppia
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä

Sekoita sinappijauhe veteen ja sekoita tasaiseksi. Lisää muut aineet ja sekoita. Kastike on valmis.

4 kommenttia:

  1. Nyt alkoi tonkatsu maistua suussa! Kauniita kuvia jälleen!

    VastaaPoista
  2. kiitokset kuvakehuista. Kieltämättä tykkäsin itsekin varsinkin ensimmäisestä kuvasta, jossa pinnan rapeuden voi melkein maistaa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat