Ei olla käyty Kreikassa paitsi Jukka. Kerran mietittiin kolmen kuukauden keikausta sinne, mutta koska tuolloin puolet perheemme aikuisväestöstä ei pitänyt fetasta, lähdimmekin Venetsiaan. Nyt jo 100 % aikuisista pitää fetasta, joten Kreikkakin kiinnostaa.
Heikolla aasinsillalla aiheeseen.
Mausteet perustuvat pitkälti Kreikan valtion matkailutoimiston ja Aldemar-hotellien keittiömestarien Helsingissä marraskuussa 2016 järjestämään Sympossio -tapahtumaan, jossa kokattiin yhdessä kreikkalaista katuruokaa.
POSSU SOUVLAKI
neljälle
500 g possun kasleria (tai ulkofilettä)1 vihreä paprika
1/2 sitruuna
marinadi
1 rkl tuoretta timjamia
1 tl kuminansiemeniä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl Dijon-sinappia1/4 dl hunaja-omenaviinietikkaa
1/2 rkl karkeaa suolaa
pippuria
Pitaleipiä 1-2 per henkilö
Silppua tuore timjami ja jauha morttelissa kuminansiemenet jauheeksi. Sekoita timjami ja kumina oliiviöljyn, sinapin sekä etikan kanssa marinadiksi. Lisää marinadiin suolaa ja pippuria. Suolan määrä riippuu millaista suolaa käytät ja pippuria maun mukaan.
Leikkaa liha suupaloiksi tai kuutioiksi, niin suuriksi että saat ne vartaisiin tai pysyvät halsterissa. Marinoi ainakin kolme tuntia, mieluummin 5-6 tuntia.
Leikkaa samoin reiluiksi paloiksi paprika ja sitruuna. Kokoa vartaat liha-, paprika- ja sitruunapaloilla tai asettele palaset halsteriin. Grillaa lihat kypsiksi.
Pitaleivät ostimme nyt kaupasta, mutta jos haluat tehdä nekin itse, hyvä ohje niihin löytyy täältä.
No nyt kuulkaa ens kesänä island hopping kreikkaan! You are misding out! Kyllä Kreikka on todella hieno paikka. Luonto, ruoka, ihmiset ja historia. Ai niin ja ilima!
VastaaPoistaMissing out...
PoistaEi olis vältsisti huono idea. Työkaveri oli perheineen tänä kesänä ja tykkäsi kovasti. Uskon kyllä että tykättäisiin!
VastaaPoistaVoi miten hyvä idea laittaa halsteriin nuo vartaat! Me tykkäämme Kreikasta siinä kuin Turkistakin. Oletteko muuten Turkissa käyneet? Minä aloin lukea Silläsipulia silloin kun olitte Venetsiassa!
VastaaPoistaMuistaakseni Jukka on käynyt lapsena, mutta multa puuttuu tämäkin "kaikkien käymä" kohde.
PoistaVenetsia oli kyllä ihanaa aikaa!Kiva kun rupesit lukemaan ja kiva kun sitten myöhemmin on tutustuttukin!
Olen käynyt lapsena Turkin Marmariksessa ja 2009 työmatkalla Istanbulissa. Samoin Kreikan suhteen, lapsena Korfulla ja työmatkalla Ateenassa sekä Thessalonikissa. Pidän Turkista ja Kreikasta kummastakin. Kreikka silti kiinnostaa enemmän, sinne kyllä pitäisi päästä lomalle.
PoistaMe ollaan autoiltu kuukausia Turkissa, mutta siitä on aikaa jo melko kauan. Turistikohteissa ei olla kuin pysähdytty kauppaan ja kerran täydellisen auringonpimennyksen takia. :D
PoistaMinäkin muistan alkaneeni seurata blogianne, kun olitte Venetsiassa. Aika juoksee! Mäkään en ole koskaan käynyt Kreikassa, mutta se kiinnostaa tosi paljon.
VastaaPoistaIhanan kuuloinen resepti, vanha kreikkalaisen ravintolan kokki hyväksyy :D
No ompas se sitten ollut kannattavaa kirjuuttelua!
Poistaooksä ehtiny kreikkalaisessakin olla? Sä olet kyllä kerenny vaikka mihin!