Sivut

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Munakoiso-jogurtti ja kreikkalainen salaatti pitaleipiin

kaupallinen yhteistyö ARLA
Yhtenä iltana se iski. Himo pita-taskuihin

Mietimme meille uudenmoisia täytteitä pitaleipiin, jolloin Jukka kaivoi saamansa possuvarras-reseptin jostain. Minä havahduin siihen, että maistamatta himoitsemani munakoiso-jogurtti voisi käydä lihojen kaveriksi. Kun tähän lisättiin vielä kreikkalainen salaatti oliiveilla ja fetalla (anteeksi - välimerellisellä juustolla), maukas kokonaisuus oli valmis. 
Ja voi että oli hyvää! Raikkaita makuja tuoreista kasviksista, puugrillin makoistamaa lihaa ja täyteläisyyttä jogurtista ja juustosta. Suolaisuus oli ihan passeli! Syöminen oli sen verran sottaista, että ihan ensitreffiruuaksi en tätä suosittelisi. 
Seuraavassa ohjetta kasvistäytteisiin. Liha seuraa perästä. 

MUNAKOISO-JOGURTTI
neljään pita-taskuun 


1 munakoiso
1 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta minttua silppuna
suolaa
mustapippuria

Grillaa munakoisoa käännellen vaikka suorassa tulessa niin että kuori paahtuu. Siirrä sitten epäsuoraan lämpöön eli hiukan sivummalle kypsymään. Kun munakoiso "romahtaa" eli painuu hiukan kasaan, se on hyvän pehmeä. (Vaihtoehtoisesti voit paahtaa munakoisot myös uunissa, mutta hiukan makua jää uupumaan puugrillattuun verrattuna).
Halkaise munakoiso ja avaa. Anna jäähtyä hetki. Kaiva munakoison vaalea sisus irti kuorestaan. Pilko tarvittaessa muhjua vielä veitsellä. 
Silppua valkosipulinkynsi ihan pieniksi. Silppua myös tuoreen mintun lehdet. 
Sekoita munakoisomuhju, jogurtti , oliiviöljy ja mausteet keskenään. 

KREIKKALAINEN SALAATTI
neljälle


150 g kirsikkatomaatteja
10 cm pötkö tuorekurkkua
1 punasipuli
1 vihreä paprika
1/2 pkt Arla Apetina laktoositon pala välimerellistä juustoa
15 kivetöntä oliivia

1 tl kuivattua oreganoa
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
suolaa

Sekoita salaatinkastike oreganosta, oliiviöljystä ja etikasta. Lisää suolaa maun mukaan.
Paloittele salaatin ainekset ja sekoita kulhossa keskenään. Kaada kastike salaatin joukkoon. Anna maustua muutama minuutti.


Pirteästi maustettu possu löytyy nyt täältä.

4 kommenttia:

  1. Oi, oi Ihan varmasti hyvää. Täytyypä leipoa pitaleipiä ja testata tuo munakoisojogurtti. Kiitos kivasta ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LÄmmin kiitos kommentista. On kyllä ehdottomasti tekemisen väärti!

      Poista
  2. Ooh mitä herkkuja! 30v. Yhteiselon parhaita puolia, ruoka voi rauhassa valua leukapielistä rinnuksille. Epäilemättä 30v. Kuluttua tämä alkaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus kaikkien ruokien kohdalla...
    Tuo halsteri on niin hyvä lihanpaloille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :D.
      Halsteri on ollut meillä kovassa käytössä tänä kesänä niin muikuille, lihoille kuin kanoillekin.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat