Sivut

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Persimonhillo tähtianiksella

Tässäpä hillo joka on helppo ja nopea tehdä. Lopputulos on todella makea. Vinkeyttä hedelmäiseen makuun tuo tähtianis. 

Suuntaviivoja hilloon haettiin Peggyn keittiöstä, mutta maustamisen suhteen päädyimme eri ratkaisuun. Peggyn käyttämä kardemumma vaihtui meillä tähtianikseen. 

Persimonhillo käy hienosti lahjaksi, varsinkin kauniisti pakattuna. Hilloa voi nauttia juustojen kanssa ja marmeladin tapaan paahtoleivillä. Hilloa voi lusikoida letuille, puuroon ja vaikkapa jäätelöannokseen. Meillä hillo päätyi jouluisaan, todella helppoon jälkiruokaan. Siitä lisää seuraavassa postauksessa. 

PERSIMONHILLO TÄHTIANIKSELLA

1 kg persimoneja
½ sitruunan mehu
½ dl vettä
1 tähtianis
300 g hillosokeria

Kuori persimon. Poista kanta. Pilko pieniksi paloiksi.
Laita kaikki ainekset kattilaan.
Keitä välillä sekoittaen 15 minuuttia.
Kuori vaahto.
Poista tähtianikset.
Halutessasi surrauta vielä sauvasekoittimella soseemmaksi.
Lusikoi hillo lasipurkkeihin.
Nauti jäähtyneenä.

5 kommenttia:

  1. Oi kuulostaa ihan hurjan ihanalta! Tämä voisi toimia joulupuuron kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä jottei! Tuo tähtianis voisi mennä hyvin kookosmaitoon keitetyn joulupuuron kanssa, noin niinkuin ajatuksellisesti.

      Poista
  2. Persimonhillo kuulostaa kyllä maukkaalta! :)
    Kaikki persimonjutut on mieleeni, joten varmasti tämäkin. Näen tän hillon jotenkin niin juustotarjottimen sivussa, jota voi sitten sipaista ruislastun päälle tasapainoksi juustoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Aika kiva väriläiskäkin on juustotarjottimella.

      Poista
  3. Tätä täytyy tehdä juustojen kaveriksi! Kiitos reseptistä. :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat