Tässäpä meidän leveysasteille hieman eksoottisempi perunasalaatti! Maistuvuus on taattu kun sekoitetaan keskenään uusia perunoita, muhitettua mustekalaa ja varsiselleriä. Kokonaisuus on täyttävä ja samaan aikaan myös raikas.
Mustekaloja hauduttaessa päätimme jo hetimiten että teemme niistä erilaisia ruokia. Toisen kolmesataa grammaisen lonkeroveijarin nakkasimme kokonaisena grilliin, toisen perunasalaattiin. Molemmat tavat olivat senverran hyviä että niitä tehdään varmasti toistekin.
Perunasalaattiin ohjeen saimme samaisesta Giorgio Locatellin kirjasta "Made in Italy - food and stories", josta tavasimme mustekalojen haudutusvinkitkin. Locatellin ohjeessa mustekalan osuus on suurempi ja esillepano varmasti hienompi. Kuuluisa kokki laskee perunasalaatin vinegretillä makuvirkistettyjen salaatinlehtien päälle. Me tyydyimme rustiikkisempaan ja ah niin ihanaan kokonaisuuteen. Lämmin suositus tälle perunasalaatille!
MUSTEKALA-PERUNASALAATTI
kypsennä ja mausta mustekala:
1 mustekala (meillä 300 g)
½ chili
1 dl lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
Hauduta mustekala omissa "mehuissaan": Älä mausta mustekalaa mitenkään ennen muhitusta, muuten teet
siitä sitkeää. Laita kaikki raaka-aineet kannelliseen paistinpannuun tai
kasariin ja pane kansi päälle. Muhittele pienellä lämmöllä noin 45 minuuttia
välillä käännellen. Mustekalat päästävät itsestään nestettä. Kypsennysaika
riippuu mustekalan koosta. Isolla möllykällä se voi ottaa 1½ tuntiakin.
Mustekala on kypsää kun terävä veitsi uppoaa siihen helposti. Kokeile tätä
paksuimmasta kohtaa mustekalaa.
Nosta mustekala pois kasarista. Pilko mustekalan pää ja lonkerot suupaloiksi. Laita kulhoon.
1 valkosipulinkynsi
½ dl lehtipersiljaa
½ dl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
Silppua valkosipulinkynsi ja lehtipersilja yhdessä ihan pieneksi muhjuksi. Lisää mustekalapalojen päälle. Lisää myös sitruunamehu ja öljy. Sekoita hyvin. Tämän vaiheen voit tehdä jo muutaman tunnin ennen varsinaisen salaatin kokoamista.
perunasalaatti:
8 varhaisperunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 rkl valkoviinietikkaa
2 varsisellerinvartta
nippu ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
Keitä tai höyrytä varhaisperunat. Pilko suupaloiksi.
Pilko sipuli pieneksi. Lämmitä oliiviöljy pienessä kattilassa. Muhita sipuli pehmeäksi öljyssä, älä ruskista. Lisää valkoviinietikka ja anna höyrystyä kokonaan pois. Ota pois liedeltä.
Sekoita keskenään perunapalat ja sipuli. Lisää varsisellerinpelat ja ruohosipulisilppu.
Lisää lopuksi myös maustetut mustekalapalat.
Lisää tarpeen mukaan suolaa ja mustapippuria.
Kuiva roseviini on kyllä loistava pari kesäisten ruokien kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat