Suunnitellessani jälkkäriä lauantain lammasaterialle olin vielä siinä tiedossa että meille on tulossa vieraita. Jauhot suussa-blogissa ihastellessani päädyin erilaisiin pikkuleivoksiin kahvin kanssa. Jonnan selkeillä resepteillä on onnistuttu ennenkin, joten kovin suurta riskiä en kokenut ottavani.
Nämä muffinipohjat tein lasten kanssa valmiiksi jo viikolla pakkaseen tarkoituksenani väkästellä myös minikokoisina tarjottuja aleksanterinleivoksia ja bebejä. Kun vieraat peruttivat tulonsa, intoni rajoittui muffinien kuorrutukseen.
Minimuffinit olivat kuitenkin niin makeita, että riittivät mainiosti päättämään herkullisen aterian. (Varsinkin jos lampaan kypsymistä odotellessa on käynyt närppimässä pursotinpussista kanelista tuorejuustopäällistä nälkäänsä...).
Nämä muffinipohjat tein lasten kanssa valmiiksi jo viikolla pakkaseen tarkoituksenani väkästellä myös minikokoisina tarjottuja aleksanterinleivoksia ja bebejä. Kun vieraat peruttivat tulonsa, intoni rajoittui muffinien kuorrutukseen.
Minimuffinit olivat kuitenkin niin makeita, että riittivät mainiosti päättämään herkullisen aterian. (Varsinkin jos lampaan kypsymistä odotellessa on käynyt närppimässä pursotinpussista kanelista tuorejuustopäällistä nälkäänsä...).
n.16 kpl
POHJA:
100g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl kanelia
1/2 dl kermaa
2 banaania (n. 260g soseutettuna)
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma ja soseutetut banaanit.
Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin ja paista 150°C:ssa n. 30 min.
KUORRUTUS:
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl kanelia
1/2 dl kermaa
2 banaania (n. 260g soseutettuna)
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma ja soseutetut banaanit.
Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin ja paista 150°C:ssa n. 30 min.
KUORRUTUS:
75g pehmeää voita
6,5 dl tomusokeria
3/4 tl kanelia
2 rkl juoksevaa hunajaa
125g maustamatonta tuorejuustoa
(1 rkl maitoa)
Sekoita tasaiseksi seokseksi voi, tomusokeri, kaneli, hunaja ja tuorejuusto. Kanelia meni meillä hiukan reippaammin kuin yllä on ohjeistettu.
Lisää lopuksi maito. Minä en muistanut ja hyvää tuli silti.
Levitä tai pursota kuorrute muffinien päälle ja koristele halutessasi. Meillä osa koristeltiin kuivatuilla kanervankukilla, osa jätettiin koristeitta kauniin kanelipilkutteiseksi.
6,5 dl tomusokeria
3/4 tl kanelia
2 rkl juoksevaa hunajaa
125g maustamatonta tuorejuustoa
(1 rkl maitoa)
Sekoita tasaiseksi seokseksi voi, tomusokeri, kaneli, hunaja ja tuorejuusto. Kanelia meni meillä hiukan reippaammin kuin yllä on ohjeistettu.
Lisää lopuksi maito. Minä en muistanut ja hyvää tuli silti.
Levitä tai pursota kuorrute muffinien päälle ja koristele halutessasi. Meillä osa koristeltiin kuivatuilla kanervankukilla, osa jätettiin koristeitta kauniin kanelipilkutteiseksi.
Tosi söpöt muffinit!
VastaaPoistaIhanan näköisiä muffinseja! Banaani on kyllä ihan paras juttu muffinitaikinassa. Kanelikuorrutetta pitää ehdottomasti testata! :)
VastaaPoistaYaelian: kiitos!
VastaaPoistaJanna: mekin tykkäämme banskusta taikinassa. tällaiset taikinat tuntuvat vain tykkäävän pakastamisesta tai muutaman päivän "vanhenemisesta" valmiina. Hunajainen kanelikuorrute on kyllä ihanaa ja kaunistakin!
Ihania!! Kanelifani nro 1 täällä kuolailee..
VastaaPoistaJytis :). kanelifanille lie nannaa, myös!
VastaaPoistaIhana kuulla että kuorrute maistui teilläkin!
VastaaPoistaJonna: no kyllä todella maistui. kaikille! kiitos vaan ihanan herkun reseptistä!
VastaaPoista