tiistai 28. heinäkuuta 2009

Kanervaa lautaselle

Nyt ei lähde. Piti kirjoittaa kaikennäköistä kivaa ja laittaa kauniita kesäkuvia mutta pitää lykätä. Sormet eivät vain suostu taipumaan eikä pää nyt ainakaan. Kummaa.

Siispä kerron teille lyhyesti, että taannoin lastemme Mummulassa (Pastiksen äidillä siis) keräsin metsässä kanervia. Riivin niistä kauniit, kellomaiset kukat irti ihan sormivoimin. Annoin kukkien kuivua ja mennä suppuun huoneenlämmössä lautasen päällä. Nyt meillä on lasipurkissa kauniita, syötäviä koristeita talven varalle. Nuita voi ripotella niin suolaiseen kuin makeaankin, sillä maku on olematon. Joskus estetiikka ratkaisee. Alla käyttöesimerkkiä taannoisesta Villiyrtti-tapahtumasta.

8 kommenttia:

Dea kirjoitti...

Voi, taas herkkuja luonnosta! Tämä on NIIN teidänlaista! Käykäähän muuten huviksenne katsomassa keittiöremonttimme edistymistä. :)

Tusla kirjoitti...

Ja voi miten kauniilta näyttää myös nuo kuusenkerkät!

Juuri viikonloppuna ihailin kukkivia kanervia ja muistelin joskus aikoinani tehtyä kanervateetä, josta ei tullut kovinkaan kummoista. Se kai sopisi unijuomaksi. Mutta tuo koristeaspekti on ehdottomasti enemmän mun mieleen. :)

Hyppysellinen kirjoitti...

Dea: luonto olisi täynnä kaikkea kun vaan osaisi...jos joka vuosi opettelisi hiukan enemmän, niin tieto lisääntyisi kummasti.

hieno oli uusi keittiö!

Tusla: totta, nuo kuusenkerkät ovat upeanvärisiä punaisen hyytelön rinnalla! villisianmaksapatee olisi aika ankean näköinen ilman noita koristuksia - niin herkkua kun olikin!

kanervankukka on niin kaunis, sekä muodoltaan että väriltään! valitettavasti kellomaisuus häviää kuivatuksen myötä muuttuen pallomaisuudeksi, mutta värin pitäisi pysyä.

teestä tuli mieleen, että Villiyrtti-tapahtumassa asiantuntija Miles Irving hehkutti siankärsämön lehtiä tee-aineksena. en olekaan vielä itse kokeillut, mutta nyt en kyllä ymmärrä miksi en :O

Yaelian kirjoitti...

Luonto onkin täynnä kaikenlaista ihanaa syötävää,kunhan oppisi vain tunnistamaan ne niinkuin sinä. Kauniilta näyttävätkin nuo kanervankukat koristeena!

Risulinna kirjoitti...

ja taas ihana idea. tosissaan on erinäköinen noilla koristeilla, kuin mitä saisi aikaan ilman niitä. mukava idea.

Hyppysellinen kirjoitti...

Yaelian: no siihen ei paljoa vaadita että pääsee mun tasolleni :D. kauniita ovat juu!

Risulinna: no eikö olekin valloittava idea. ja ihan ilmainen kun näkee vain pikkuisen vaivaa. ja onko se sitten vaiva, kun lapset söivät samalla metsämansikoita ja itse sai raitista ilmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, hauska idea. Oon jostain lukenut, että kanervan kukkateetä voisi juoda unettomuuteen. Pitää ehkä teidän innoittamana käydä metsässä ja kokeilla syksyn tullen.

Merituuli kirjoitti...

Anonyymi. teestä vinkkaili Tuslakin tuolle ylempänä kommenteissa. metsäreissut eivät mene koskaan hukkaan vaikka kotiin tulisi tyhjin käsin!

Blog Widget by LinkWithin