Sivut

torstai 2. joulukuuta 2010

Paistettu kuhan nahka

Ihanan rapeaa, melkein kuin sipsiä söisi.
Vain paljon paljon parempaa.
Kaunista.
Kuvassa nahat vielä kypsentämättöminä,
välkkyväpintaisena
(ei -suomuisina).

Yksinkertaisesti:

Kun teet vaikkapa kombukuhaa,
ota suomustettu nahka talteen fileoinnin jälkeen.
Nakkaa pannulle voita ja kuumenna.
Laita nahkapalat kuumaan rasvaan
ja paista molemmin puolin ihan hetki.
Laita talouspaperin päälle hetkeksi
valuttamaan ylimääräiset rasvansa.
Ripsi päälle sormisuolaa.
Syö sormin.

8 kommenttia:

  1. Varmaankin ihanaa! Mä olen aina tykännyt esim.grillatun kalan nahasta.

    VastaaPoista
  2. Kalan nahka, grillattuna tai tällä tavalla rapeaksi paistettuna, on kyllä hyvää. Suomustittehan sen muuten hyvin? Tuosta "välkkyväsuomuisesta" vaan tuli mieleen.

    Kiva, että olette tykästyneet kobujimeen! Meilläkin mies sitä tekee silloin tällöin, täällä tosin kultaotsa-ahvenesta tai kampelasta. Kuhakin on tosi hyvää.

    VastaaPoista
  3. Mä ilmoittaudun myös kalannahan ystäväksi!

    Tasavallan presidentin keittiömestari Sirkka-Liisa Ruottinen kertoi paistavansa lohen nahkaa, käärivän rullalle ja leikkaavan siitä siivuja diplomaateille.

    VastaaPoista
  4. välkkyväsuomuinen on, totta pinea, väärä ilmaus. me emme tehneet suomustusta itse, vaan kalakauppias.kalan nahka oli suomustettunakin tosi kaunis.

    CJ: kiva tieto tuo diplomaattieväs!

    Mausteinen ja Yaelian: kannattaa maistaa pelkälteenkin, ihanaa!

    VastaaPoista
  5. korjasin nyt pinea tekstiinkin, jos asia ei jollekin ole tuttu. kiitos huomautuksesta!

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. vaan kalakauppias.kalan nahka oli suomustettunakin tosi kaunis.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat