Ihanan rapeaa, melkein kuin sipsiä söisi.
Vain paljon paljon parempaa.
Kaunista.
Kuvassa nahat vielä kypsentämättöminä,
välkkyväpintaisena
(ei -suomuisina).
Yksinkertaisesti:
Kun teet vaikkapa kombukuhaa,
ota suomustettu nahka talteen fileoinnin jälkeen.
Nakkaa pannulle voita ja kuumenna.
Laita nahkapalat kuumaan rasvaan
ja paista molemmin puolin ihan hetki.
Laita talouspaperin päälle hetkeksi
valuttamaan ylimääräiset rasvansa.
Ripsi päälle sormisuolaa.
Syö sormin.
Varmaankin ihanaa! Mä olen aina tykännyt esim.grillatun kalan nahasta.
VastaaPoistaKalan nahka, grillattuna tai tällä tavalla rapeaksi paistettuna, on kyllä hyvää. Suomustittehan sen muuten hyvin? Tuosta "välkkyväsuomuisesta" vaan tuli mieleen.
VastaaPoistaKiva, että olette tykästyneet kobujimeen! Meilläkin mies sitä tekee silloin tällöin, täällä tosin kultaotsa-ahvenesta tai kampelasta. Kuhakin on tosi hyvää.
Mä ilmoittaudun myös kalannahan ystäväksi!
VastaaPoistaTasavallan presidentin keittiömestari Sirkka-Liisa Ruottinen kertoi paistavansa lohen nahkaa, käärivän rullalle ja leikkaavan siitä siivuja diplomaateille.
ohhoh, ikinä en ole maistanut :)
VastaaPoistavälkkyväsuomuinen on, totta pinea, väärä ilmaus. me emme tehneet suomustusta itse, vaan kalakauppias.kalan nahka oli suomustettunakin tosi kaunis.
VastaaPoistaCJ: kiva tieto tuo diplomaattieväs!
Mausteinen ja Yaelian: kannattaa maistaa pelkälteenkin, ihanaa!
korjasin nyt pinea tekstiinkin, jos asia ei jollekin ole tuttu. kiitos huomautuksesta!
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistavaan kalakauppias.kalan nahka oli suomustettunakin tosi kaunis.
VastaaPoista