Älkää antako tylsän ulkonäön hämätä. Sulkekaa mieluummin silmänne ja tuntekaa nenässänne savuisan lohen tuoksu sekoittuneena kermaan ja konjakkiin.
Tämä resepti on Jyrki Sukulan kirjasta "Kaikilla mausteilla". Tarjosimme settiä melkein kaikille vieraillemme samoihin aikoihin kun Jukka oppi tekemään tuorepastaa nelisen vuotta sitten. Nykyinen resepti on muokattu alkuperäisestä ainessuhteiltaan. Viimeksi käytin valkoviinin tilalla kuivaa siideriä. Molemmat toimivat! Konjakki tuo hienoa ylellisyyttä ja loppusilauksen pastaan.
KYLMÄSAVULOHIPASTA
noin neljälle
160 g kylmäsavulohta
1 hienonnettu sipuli
2 dl kermaa
0,75 dl valkoviiniä tai kuivaa siideriä
1 rkl konjakkia
mustapippuria
cayennepippuria
(persiljaa)
tilkkä öljyä
n. 300 g kuivapastaa
Freesaa pikkuruiseksi hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää kerma, viini ja konjakki. Lisää kylmävulohi suikaleina tai paloina. Keitä noin 10 minuuttia.
Laita pasta kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen.
Lisää savulohikermaan mausteet sen kiehuttua. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
Yhdistä kastike pastaan ja kokoa lautasille.
Mä yritän vältellä pastan syöntiä kotioloissa (vatsa-parkani ei vaan enää oikeen pidä pastasta, vaikka minä kyllä pitäisin!), mutta sitten kun pastanhimo kasvaa ylitsepääsemättömäksi niin tässäpä vois olla oivallinen ohje sitä taltuttamaan :)
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi Virpi!
VastaaPoistaOnpas ihana blogi :)
VastaaPoista-Heidi
Kiitos Heidi :)! Oli mukava aamulla avata kone ja löytää täältä tällainen kommentti.
VastaaPoistaKiitos hyvästä ohjeesta ! Tein tätä tänään ja koko perhe tykkäs, äiti varsinki kehui(=
VastaaPoistaOmpas mukava kuulla essi! Äidit on hyvä pitää tyytyväisenä ja monesti se onnistuu juurikin ruuanlaitolla...ainakin täällä meillä ;).
VastaaPoista