keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kylmäsavulohipasta konjakilla

Älkää antako tylsän ulkonäön hämätä. Sulkekaa mieluummin silmänne ja tuntekaa nenässänne savuisan lohen tuoksu sekoittuneena kermaan ja konjakkiin.

Tämä resepti on Jyrki Sukulan kirjasta "Kaikilla mausteilla". Tarjosimme settiä melkein kaikille vieraillemme samoihin aikoihin kun Jukka oppi tekemään tuorepastaa nelisen vuotta sitten. Nykyinen resepti on muokattu alkuperäisestä ainessuhteiltaan. Viimeksi käytin valkoviinin tilalla kuivaa siideriä. Molemmat toimivat! Konjakki tuo hienoa ylellisyyttä ja loppusilauksen pastaan.

KYLMÄSAVULOHIPASTA
noin neljälle

160 g kylmäsavulohta
1 hienonnettu sipuli
2 dl kermaa
0,75 dl valkoviiniä tai kuivaa siideriä
1 rkl konjakkia
mustapippuria
cayennepippuria
(persiljaa)
tilkkä öljyä

n. 300 g kuivapastaa

Freesaa pikkuruiseksi hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää kerma, viini ja konjakki. Lisää kylmävulohi suikaleina tai paloina. Keitä noin 10 minuuttia.
Laita pasta kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen.
Lisää savulohikermaan mausteet sen kiehuttua. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
Yhdistä kastike pastaan ja kokoa lautasille.

6 kommenttia:

  1. Mä yritän vältellä pastan syöntiä kotioloissa (vatsa-parkani ei vaan enää oikeen pidä pastasta, vaikka minä kyllä pitäisin!), mutta sitten kun pastanhimo kasvaa ylitsepääsemättömäksi niin tässäpä vois olla oivallinen ohje sitä taltuttamaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Heidi :)! Oli mukava aamulla avata kone ja löytää täältä tällainen kommentti.

    VastaaPoista
  3. Kiitos hyvästä ohjeesta ! Tein tätä tänään ja koko perhe tykkäs, äiti varsinki kehui(=

    VastaaPoista
  4. Ompas mukava kuulla essi! Äidit on hyvä pitää tyytyväisenä ja monesti se onnistuu juurikin ruuanlaitolla...ainakin täällä meillä ;).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin