Maistuva Taste of Helsinki starttaa ensi viikon torstaina, 14.kesäkuuta Musiikkitalon takana olevassa Kansalaistorin puistossa. Me aiomme ehdottomasti suunnata sinne koko perhe, sillä tapahtumaan ovat myös lapset erittäin tervetulleita. Taste of Helsinki tuo yhteen 10 ihan huippua ravintolaa, joiden tarjonnasta voi poimia itselle herkuimmat yhdeksi menuksi. Juomatarjonta vaihtelee kahvista ja siideristä samppanjaan asti.
Tarkastelimme Jukan kanssa yhdessä menuta kootaksemme mieluisimman kokonaisuuden, eikä tehtävä ollut laisinkaan helppo. Tällä hetkellä makuhermojamme kutkuttavat kuitenkin seuraavanmoiset setit:
Merituulin menu
Aiton Koivunsilmuilla savustettua lohipastramia
Smör:n luomukaritsaa, varhaisperunoita ja jääyrttiä
Demon mustaherukkateellä maustettua maitosuklaamoussea ja raparperia
Jukan menu
Bistro o Matin grillattuja jättikatkarapuja, vuohenjuustoa, salaattia ja grillattua valkosipulileipää
Demon vasikanposkea ja kateenkorvaragouta
C:n kyytönmaitorahkaa marja-aronian kera
Ilahduttavaa on, että mukana tapahtumassa on myös ravintoloita Helsingin ulkopuolelta. Näin on mahdollista tutustua paikkojen antiin vaikka tulevien maakuntamatkojen ravintolakeikkoja silmälläpitäen. Ilahduttavaa on myös se, että voimme tutustuttaa lapsemme huippuravintoloiden herkkuihin näin rennon leppoisasti.
Meillä on ilo pistää jakoon tuplasti kahden hengen lippupaketteja Taste of Helsinki-tapahtumaan. Osallistuaksesi sinun pitää vain tutustua ravintoloiden ihaniin annosvaihtoehtoihin ja koota niistä mieluisin kolmen ruokalajin menu. Kirjoita menu tämän postauksen kommentteihin sunnuntai-iltaan 10.6 mennessä sähköpostiosoitteesi kera, niin toivon mukaan arvonta suosii juuri sinua.
Kulinaarimurulassa ja Hannan Sopassa on jaossa myös lippuja, jos haluat vaikka triplata voittomahdollisuutesi. Noista blogeista saat myös ennakkomaistiaisia.
Vaikeaa! Haluaisin maistella KAIKKEA! Ja luultavasti päädynkin syömään ihan liian monta annosta.
VastaaPoistaTiinan menu:
Aiton koivunsilmuilla savustettua lohipastramia
Demon vasikanposkea ja kateenkorvaragout
Smörin herukanlehtivanukasta, raparperia ja mansikkasorbettia
sekä varmaan johonkin väliin
Farangin vihersimpukkaa :)
No joo - mekin pidätämme oikeuden muuttaa mieltämme ja maistella useamman menun ;). Lapsemme tulevat päätymään varmaan jättikatkoihin, heppaan tai rapeaan possuun ja mansikoita marengilla. Kaikkea hyvää on niin paljon!
VastaaPoistaTapahtumaa odotellessa
VastaaPoistaSmör - Marinoitua kuhaa, parsaa ja sitruunaverbenaa
Demo - Vasikanposkea ja kateenkorvaragout
Bistro O Mat - Fraise Mansikoita ja marenkia
Rooibos tahtoo seuraavia:
VastaaPoistaAlkuun Bistro O Matin grillattuja jättikatkarapuja
sitten Farangin rapeaa possua
ja loppusilaus Smörin herukanlehtivanukkaasta ja kumppaneista.
Päätös oli hankala, mutta haluaisin maistaa seuraavia annoksia:
VastaaPoistaDemo - Kylmäsavulohta ja tryffeliperunapyreetä
Juuri - Grillattua luomukaritsankylkeä, lämmintä varhaiskaalisalaattia ja savuomenavoita
Bisto o mat - Mansikoita ja marenkia
Toivottavasti arpaonni suosii! :)
Murun pate, farangin simpukka ja vaikka heppaa ja raparperia .. jälkkärit voin jättää muille, todella tylsän olosia marjakokoelmia kaikki
VastaaPoistaMinä haluaisin maistaa:
VastaaPoistaSmörin marinoitua kuhaa, parsaa ja sitruunaverbenaa
C:n Hevosen fileetä raparperin kera
ja jälkkäriksi
Bistro O Matin Fraise Mansikoita ja marenkia...
(lahiltun(miumau)gmail.com)
Alku: Bistro o Matin jättikatkat
VastaaPoistaPääruoka: lähes kielenvievää pähkäilyä, mutta haluaisin maistaa, kuinka Murun kokit valmistavat Iberico-possua
Jälkkäri: Farangin kookoshedelmiä
No esim. Kaikki, kaikki ja kaikki. Mut kuolaisen pähkäilyn jälkeen vaikkapa Juuresta savusärkikeittoa, Toscaninista raviolit ja Demosta mousse!
VastaaPoistaKyllä tuo mieleisin rakentuisi varmaan Carelian kampasimpukasta, Farangin possusta ja Bistro O Matin mansikoista ja marengista.
VastaaPoistaVaikeakasi laittoi, mutta maistelisin molemmat:
VastaaPoistaSmörin ja C:n KAIKKI ihanat annokset.
Jos et osaa päättää, ota molemmat.
alkuruoaksi C:n kylmäsavustettua kampasimpukkaa
VastaaPoistapääruoaksi Juuren grillattua luomukaritsankylkeä
jälkkäriksi Demon mustaherukkateellä maustettua maitosuklaamoussea
Alkuruoaksi kylmäsavulohta ja tryffeliperunapyreetä Demon listalta. Pääruokana kokeilisin Farangin rapeaa karamellipossua ja jälkiruoaksi Toscaninin Tiramisua. Tai sitten ehkä vielä jotain muuta... mielettömän houkuttava lista, huh sentään..
VastaaPoistaHmm... Pakko valita kantava teema, koska runsauden pula iskee. Olkoon se SUOMALAINEN ALKUKESÄN LUONTO!
VastaaPoistaKoivunsilmuja ja lohipastramia
Hevosen fileetä raparperin kera
Herukanlehtivanukasta, raparperia ja mansikkasorbettia
NAM!
Alkuruuaksi Farangin karamellipossua, pääruuaksi hevosenfilettä ja jälkkäriksi kyytönrahkaa! Kaikki näyttää ihanalta!
VastaaPoistaJonnan menu:
VastaaPoistaFarangin vihersimpukkaa
Carelian paistettuja kampasimpukoita ja hasselpähkinävoita
Smörin herukanlehtivanukas, raparperia ja mansikkasorbettia
Hankala valinta, mutta näihin päädyin: alkuruoaksi Bistro O Matin Gambas paris, pääruoaksi Farangin karamellipossua ja jälkiruoaksi Toscaninin tiramisu.
VastaaPoistaOlen joka tapauksessa menossa paikalle torstai-iltana, joten liput olisivat kiva yllätys!
Demo-Carelia-Farang
VastaaPoistaMenu voisi olla vaikka tällainen.
VastaaPoistaCarelia: endiivi Aura Gold-salaatti ja karamellisoitua saksanpähkinää
Smör: luomukaritsaa, varhaisperunaa ja jääyrttiä
C: kyytönmaitorahkaa marja-aronian kera
Bistro O Mat: jättikatkarapuja
VastaaPoistaFarang: rapeaa possua
Demo: maitosuklaamoussea ja raperperia
(anna.heikkinen1@gmail.com)
Vaikea valita :), mutta:
VastaaPoistaDEMO: Kylmäsavulohta ja tryffeliperunapyreetä
SMÖR: Luomu karitsaa, varhaisperunaa ja jääyrttiä
SMÖR: Herukanlehtivanukasta, raparperia ja
mansikkasorbettia
Tässä minun menu:
VastaaPoistaKylmäsavulohta ja tryffeliperunapyreetä
Punaviinirisottoa ja Iberico-porsaan Bavettea
Herukanlehtivanukasta, rapaperia ja mansikkasorbettia.
-Aino
vima-one@hotmail.com
Paistettuja kampasimpukoita ja hasselpähkinävoita 5 mk
VastaaPoistaVasikanposkea ja kateenkorvaragout 6 mk
Herukanlehtivanukasta, raparperia ja
mansikkasorbettia 4mk
nam!
Juuri-Demo-smör
VastaaPoistaMä olen osallistunut jo niin monen lippuskabaan, että pakko jostakin on napsahtaa liput!
VastaaPoistaMun combo: Juuri, Farang & Smör.
Alkupala Juuresta, sitä ihanaa possua Farangista ja jälkkäri Smöristä.
VastaaPoistaFarngin possua, Smörin karitsaa ja Bistro O Matin mansikoita!
VastaaPoistaParasta olisi:
VastaaPoistaMarinoitua kuhaa, parsaa ja
sitruunaverbenaa 6mk
Poron ulkolettä ja katajanmarjaa 6 mk
Mustaherukkateellä maustettua maitosuklaamoussea ja
raparperia 4 mk
Toivottavasti onni suosii.. saan ulkomaalaisen vieraan perjantaina ja haluaisin viedä hönet tähän tapahtumaan.. liput vaan menevät yli pudjetin :/ jannika_6@hotmail.com
Nenna söisi kernaasti:
VastaaPoistaBistro o Mat, Farangin kuuluisa karkkipossu ja jälkkäriksi Smörin herukanlehtivanukas.
Oispas onnea, jos voitto tulisi!
(jos tulisikin, niin sähköpostiosoitteeni saatte kyselemällä blogistani)
Samat vaihtoehdot kuin Kulinaarimurulaankin:
VastaaPoistaFarangin vihersimpukkaa
Farangin possua
C:n kyytönmaitorahkaa
Onneksi paikan päällä voi varmaan ottaa vielä useampaa sorttia, jos valinnanvaikeus iskee! ;)
Juuren savusärkikeittoa, Farangin rapeaa possua ja murun marinoituja marjoja olisi kiva maistella ennen yöjunaan hyppäämistä torstaina, joten toivotaan, että arpaonni suosii! :)
VastaaPoistaAlkupalana maistelisisin Smörin marinoitua kuhaa, parsaa ja sitruunaverbenaa. Tämän jälkeen voisi maistella poron ulkofilettä katajanmarjoilla ála Aito. Päätteeksi vielä Farangin thai-tyyliin marinoituja hedelmiä ja vanilja-kookoskermalientä.
VastaaPoistaAlkuun Farangin vihersimpukkaa, pääruoaksi Aidon poronfilettä ja jälkkäriksi Smörin vanukas raparperin ja sorbetin kera.
VastaaPoistaToivottavasti onnistaa!
saana29@hotmail.com
Juuren savusärkikeitto, Farangin rapeaa possua ja Bistro O Matin mansikat & marenki. Nam!
VastaaPoistaAito-Farang-Smör. Tää setti olis paras.
VastaaPoistaBistro o Matin grillattuja jättikatkarapuja, vuohenjuustoa, salaattia ja grillattua valkosipulileipää
VastaaPoistaSmörin luomukaritsaa, varhaisperunoita ja jääyrttiä
Toscaninin tiramisu
Lassen menu olisi tällainen:
VastaaPoistaCarelian Endiivi-Aura Gold-salaatti ja karamellisoitua saksanpähkinää
Demon vasikanposkea ja kateenkorvaragout
C:n Kyytönmaitorahkaa marja-aronian kera
Voi tietysti olla, että mieli vielä vaihtuu. :)
Ja Iitan s-posti puutui kommetista, eli arvontaa varten: elisa.vaananen@hotmail.com
VastaaPoistaKasvis- ja kalansyöjänä ei onneksi tarvitse nuoleskella näppejään eli:
VastaaPoistaKoivunsilmuilla savustettua lohipastramia
Parsatäytteisiä ravioleja ja tuoretta parsaa
Kyytönmaitorahkaa marja-aronian kera
satupirinen@hotmail.com
Satu tämä on valitettavasti viime vuotinen kilpailu.
VastaaPoista