Innoitus tähän ruokaan lähti Onks tää vegaania-blogista, jonne muutin löysin Makuhaun (?) kautta kun kiinnostuin mitä sisältää otsikko "Norsu lautasella". Lisäsin Noppaz:n ohjeeseen ohraa tukevoittamaan lounasta, sekä hieman mausteita.
Oli oikein hyvää, ohra sopii mainiosti kaaliruokiin ja on kuulkaa lähiruokana huimasti ympäristöystävällisempää kuin riisi. (Silti en riisistä luovu, mutta jos jolloinkin korvaan ohralla, eikö sekin ole jo jotain...?)
kaalia (meillä puolikas kerä savoijinkaalia, jota jäi kaalikääryleiden teosta)
porkkanoita (meillä 3)pari kolme sipulia (koosta riippuen)
vettä noin 7 dl, lisää tarpeen mukaan
liha- tai kasvisliemikuutio
ohrasuurimoita (esikypsytetty rikottu)
soijarouhetta maun mukaan (meillä tumma) *
reilu loraus siirappia
(suolaa)
meiramia
Suikaloi kaali. Pilko porkkanat ja sipulit. Laita ne pataan kiehumaan liha- tai kasvisliemen sekaan. Lisää vähän ajan päästä myös ohrasuurimot, jotka vaativat sen 20 minuuttia kiehumisaikaa. sekoittele välillä. Viittä minuuttia ennen kuin ohrat ovat valmiit, lisää soijarouhe, siirappi ja meirami. Minusta tässä ruuassa ei haittaa lainkaan vaikka ohrat kypsyisivät kauemminkin. Tulevat vain ihanan tuntuisiksi pehmeänä. Tarkista makua vielä suolalla, varsinkin jos olet lisännyt nestettä. Itse ainakin tein näin, joten antamani nesteen ohjeistus ei todella ole mikään harkitun tarkka.
Nauti sinällään tai Pastapään tavoin sokeroidun puolukkasurvoksen kera.
*soijarouheen voi tietysti korvata jauhelihalla
Olen tehnyt vähän samantapaista mutta quinoalla,tosi hyvää:) Ja nyt alkoi tehdä tuota mieli!
VastaaPoistameillä quinoaa käytetään kyllä keittiössä tosi vähän. Pitäisi ryhdistäytyä sen suhteen!
VastaaPoista