Sivut

tiistai 6. joulukuuta 2016

Nopea jälkiruoka jogurtista ja karkkiporkkanoista

Nyt pläjähtää eetteriin helppo, nopea ja maultaan ihanan erilainen, raikas jälkiruoka. Jukka oppi tekemään moisen kreikkalaisten kokkien opastamana maan katuruokaa ja matkailua esittelevässä pressitilaisuudessa. Lihavartaiden, maalaisranskisten ja salaatin jälkeen lusikoitiin tätä kreikkalaista jogurttia, jonka pinnalle oli aseteltu sokeri-kaneliliemessä maustettuja porkkanasiivuja. Rapeutta suutuntumaan toivat pohalle murustellut kanelipiparit. Siinä kaikki! 

Mies teki tätä ihanuutta kotonakin arkiruuan jälkkäriksi. Maku oli tasapainoinen kattaus makeutta, rasvaista jogurttia ja hentoa mutta selkeää kanelisuutta sekä pohjalla että porkkanoissa. Tuumasimme että kanelisuus käy hyvin myös tähän joulunaikaan ja pohjalle voisi murustella vaikka joulupipareitakin.
Pisin aika reseptissä menee porkkanaliemen jäähdyttelyyn. Jos rouskutettavat laittaa maustumaan etukäteen, jälkiruuan kokoaa hetkessä herkuteltavaksi. Viitseliäimmät leipovat tietysti kanelipiparit itse, me tyydyimme kaupan valmiisiin ollen oikein tyytyväisiä. 
Siivuttaessasi porkkanat ihan ohuiksi ne kipristyvät kauniisti kukkamaisiksi. 

KREIKKALAISTA JOGURTTIA KARKKIPORKKANOILLA
neljälle

6 kpl kanelipiparia
200 g rasvaista kreikkalaista jogurttia

150 g porkkanoita kuorittuna
150 g sokeria
1,5 dl vettä
1 kanelitanko
½ sitruunan mehu

Siivuta porkkanat ohuiksi. Laita pieneen kattilaan vesi, sokeri ja kanelitanko. Kun seos kiehuu, lisää porkkanasiivut. Anna porista pari minuuttia. Suutuntuma pitää kuitenkin jäädä purtavaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sitruunamehu. Jäähdytä seos.

Kokoa jälkiruoka:
Murusta jälkiruokamaljan pohjalle käsin 1½ piparia per malja. Murut saavat jäädä paloiksi erotuksena jauhomaisuudesta. Lusikoi päälle jogurttia. Lusikoi tähän päälle porkkanoita ja lientä.

23 kommenttia:

  1. Sekä kuulostaa että näyttää hyvältä:)

    VastaaPoista
  2. Porkkanafanin ja kreikkalaisen jugurttifanin unelmajälkkäri! TESTIIN!

    VastaaPoista
  3. Oi, Porkkana jälkkäri! Kuulostaa ja näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  4. Juulia: Jos näin on niin ihmeessä!

    Taru: No eikö! Varsinkin nuo kukkamaiset porkkanat olivat minusta kauniita.

    VastaaPoista
  5. Jes, onpa jännä resepti, kyllä kreikkalaiset vaan osaavat!

    VastaaPoista
  6. Tosi kauniit annokset ja varmasti maukkaat myös :) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  7. Porkkanasta on moneksi. Ihana resepti! Ei olisi tullut mieleenkään käyttää porkkanaa näin, vaikka kakkuihin ja muihin jälkkäreihin sitä tulee raakana raasteltua.

    VastaaPoista
  8. Vinkeä idea käyttää porkkanaa jälkiruoassa :) Näyttää tosi kauniilta.

    VastaaPoista
  9. Kiitokset kaikille kommenteista. Minusta tässä on sellaista ihanaa väriä ja aurinkoisuutta, jota tämä vuodenaika todella kaipaa...!

    VastaaPoista
  10. Makeana tarjoiltu porkkana kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta!

    VastaaPoista
  11. Johan on erikoinen porkkanalisäke, mutta arvatenkin hyvä. Jäin oikein miettimään makua... :)

    VastaaPoista
  12. KARKKIPORKKANAT! <3 En ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan moisista, miten ihania!

    VastaaPoista
  13. Tosi hyvän kuuloinen jälkkäri! Mä maistoin kesällä myös porkkana jälkkäriä ja se oli tosi hyvää :)

    VastaaPoista
  14. Nam! Ja karkkiporkkana on jo sananakin ihanan makea!

    VastaaPoista
  15. Karkkiporkkanat, ihan uusi juttu minulle! Täytyy lisätä sinne "täytyy joskus tehdä"- listalle. ;)

    VastaaPoista
  16. porkkanajälkkäri? Nerokasta :-) Tällä saa minutkin syömään vihanneksia <3

    VastaaPoista
  17. Elokuusa söin chef Santerin tyrni-porkkanajälkkäriä ja olin positiivisesti yllätynyt. Tämä kuulostaa kiinnostavalta myös!

    VastaaPoista
  18. Ihana idea käyttää porkkanaa myös näin!

    VastaaPoista
  19. Ihana idea! Porkkana on herkkua, mut tää on ihan uutta.

    VastaaPoista
  20. Eri ruokakulttuurit ovat kyllä niin loputon aarreaitta, tämäkin idea! Taatusti erilainen jälkkäri joulupöydässä :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat