Nyt pläjähtää eetteriin helppo, nopea ja maultaan ihanan erilainen, raikas jälkiruoka. Jukka oppi tekemään moisen kreikkalaisten kokkien opastamana maan katuruokaa ja matkailua esittelevässä pressitilaisuudessa. Lihavartaiden, maalaisranskisten ja salaatin jälkeen lusikoitiin tätä kreikkalaista jogurttia, jonka pinnalle oli aseteltu sokeri-kaneliliemessä maustettuja porkkanasiivuja. Rapeutta suutuntumaan toivat pohalle murustellut kanelipiparit. Siinä kaikki!
Mies teki tätä ihanuutta kotonakin arkiruuan jälkkäriksi. Maku oli tasapainoinen kattaus makeutta, rasvaista jogurttia ja hentoa mutta selkeää kanelisuutta sekä pohjalla että porkkanoissa. Tuumasimme että kanelisuus käy hyvin myös tähän joulunaikaan ja pohjalle voisi murustella vaikka joulupipareitakin.
Pisin aika reseptissä menee porkkanaliemen jäähdyttelyyn. Jos rouskutettavat laittaa maustumaan etukäteen, jälkiruuan kokoaa hetkessä herkuteltavaksi. Viitseliäimmät leipovat tietysti kanelipiparit itse, me tyydyimme kaupan valmiisiin ollen oikein tyytyväisiä.
Siivuttaessasi porkkanat ihan ohuiksi ne kipristyvät kauniisti kukkamaisiksi.
KREIKKALAISTA JOGURTTIA KARKKIPORKKANOILLA
neljälle
6 kpl kanelipiparia
200 g rasvaista kreikkalaista jogurttia
150 g porkkanoita kuorittuna
150 g sokeria
1,5 dl vettä
1 kanelitanko
½ sitruunan mehu
Siivuta porkkanat ohuiksi. Laita pieneen kattilaan vesi, sokeri ja kanelitanko. Kun seos kiehuu, lisää porkkanasiivut. Anna porista pari minuuttia. Suutuntuma pitää kuitenkin jäädä purtavaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sitruunamehu. Jäähdytä seos.
Kokoa jälkiruoka:
Murusta jälkiruokamaljan pohjalle käsin 1½ piparia per malja. Murut saavat jäädä paloiksi erotuksena jauhomaisuudesta. Lusikoi päälle jogurttia. Lusikoi tähän päälle porkkanoita ja lientä.
Sekä kuulostaa että näyttää hyvältä:)
VastaaPoistaKiitos Jael! Niin meistäkin.
VastaaPoistaPorkkanafanin ja kreikkalaisen jugurttifanin unelmajälkkäri! TESTIIN!
VastaaPoistaOi, Porkkana jälkkäri! Kuulostaa ja näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaJuulia: Jos näin on niin ihmeessä!
VastaaPoistaTaru: No eikö! Varsinkin nuo kukkamaiset porkkanat olivat minusta kauniita.
Jes, onpa jännä resepti, kyllä kreikkalaiset vaan osaavat!
VastaaPoistaTosi kiva idea käyttää porkkanoita! :) nam.
VastaaPoistaTosi kauniit annokset ja varmasti maukkaat myös :) Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaPorkkanasta on moneksi. Ihana resepti! Ei olisi tullut mieleenkään käyttää porkkanaa näin, vaikka kakkuihin ja muihin jälkkäreihin sitä tulee raakana raasteltua.
VastaaPoistaVinkeä idea käyttää porkkanaa jälkiruoassa :) Näyttää tosi kauniilta.
VastaaPoistaKiitokset kaikille kommenteista. Minusta tässä on sellaista ihanaa väriä ja aurinkoisuutta, jota tämä vuodenaika todella kaipaa...!
VastaaPoistaIhanan kuuloinen jälkkäri! Nam!
VastaaPoistaMakeana tarjoiltu porkkana kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta!
VastaaPoistaJohan on erikoinen porkkanalisäke, mutta arvatenkin hyvä. Jäin oikein miettimään makua... :)
VastaaPoistaKARKKIPORKKANAT! <3 En ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan moisista, miten ihania!
VastaaPoistaTosi hyvän kuuloinen jälkkäri! Mä maistoin kesällä myös porkkana jälkkäriä ja se oli tosi hyvää :)
VastaaPoistaNam! Ja karkkiporkkana on jo sananakin ihanan makea!
VastaaPoistaKarkkiporkkanat, ihan uusi juttu minulle! Täytyy lisätä sinne "täytyy joskus tehdä"- listalle. ;)
VastaaPoistaporkkanajälkkäri? Nerokasta :-) Tällä saa minutkin syömään vihanneksia <3
VastaaPoistaElokuusa söin chef Santerin tyrni-porkkanajälkkäriä ja olin positiivisesti yllätynyt. Tämä kuulostaa kiinnostavalta myös!
VastaaPoistaIhana idea käyttää porkkanaa myös näin!
VastaaPoistaIhana idea! Porkkana on herkkua, mut tää on ihan uutta.
VastaaPoistaEri ruokakulttuurit ovat kyllä niin loputon aarreaitta, tämäkin idea! Taatusti erilainen jälkkäri joulupöydässä :)
VastaaPoista