Raparperipiirakka on alkukesän klassikko. Kaipasin siihen nyt jotain hiukan tavallisuudesta poikkeavaa. Kivan erilainen sovellus peruspiirakkaan löytyikin melkein kuin itsestään. Lisäsin piirakkaan lakritsipaloja, mikä toi leivonnaiseen hienoa makua mehevyyttäkin tuovan raparperin kanssa. Raikkaasta loppumausta huolehti raastettu sitruuna ja suutuntumaa mielenkiintoisti päällimmäiseksi ripsitty taikinamuru.
Tätä piirakkaa suosittelemme lämpimästi lakritsin ystäville ja niille jotka etsivät raparperipiirakkaan jotain uutta kulmaa. Oli meinaten todella hyvää! Ja yltiöhelppo leipoa.
Lakritsinen raparperipiirakka on inspiroitunut blogimaailmasta. Vinkkejä on napsittu sieltä, täältä ja tuolta yhdistellen ne oman maun mukaiseksi kokeiluksi. Piimäpohja on omasta blogista, muruseos Ku ite tekee-Minnalta, lakritsilisä Hellan ja viinilasin välissä-Johannalta ja sitruuna The Queen of Delicious Veeralta. Lopputulos on mehevän maukas, raikas ja lakritsinen.
Tätä piirakkaa suosittelemme lämpimästi lakritsin ystäville ja niille jotka etsivät raparperipiirakkaan jotain uutta kulmaa. Oli meinaten todella hyvää! Ja yltiöhelppo leipoa.
Lakritsinen raparperipiirakka on inspiroitunut blogimaailmasta. Vinkkejä on napsittu sieltä, täältä ja tuolta yhdistellen ne oman maun mukaiseksi kokeiluksi. Piimäpohja on omasta blogista, muruseos Ku ite tekee-Minnalta, lakritsilisä Hellan ja viinilasin välissä-Johannalta ja sitruuna The Queen of Delicious Veeralta. Lopputulos on mehevän maukas, raikas ja lakritsinen.
LAKRITSINEN RAPARPERIPIIRAKKA
pellillinen 60 cm uuniin
pohja
4 ½ dl piimää
4½ dl sokeria
7½ dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
150 g voita sulatettuna
4½ dl sokeria
7½ dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
150 g voita sulatettuna
täyte
3-4 vartta raparperia
3-4 vartta raparperia
250 g lakritsia pilkottuna
luomusitruunan raastettu kuori
muruseos päälle
75 g voita sulatettuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1/4 tl suolaa
Sekoita pohjan aineet yhteen. Levitä leivinpaperin päälle pellille.
Lisää päälle pilkotut raparperit, pilkotut lakritsit ja hienoksi raastettu sitruunankuori.
Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja ripsi piirakan pinnalle.
Paista 170 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea eikä taikina enää tartu kokeilutikkuun kiinni.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
***
Blogin suolaiset ja makeat raparperiherkut löytyvät *raparperi-tunnisteen alta. Niitä näyttää kertyneen vuosien varrella 21 kappaletta.