tiistai 22. maaliskuuta 2016

Suupaloja yltiöhelposti ja -herkusti

Suupaloja on kirja jota en tajunnut kaivanneeni ennen kuin sen käteeni sain. Jo ensiselailulla kirja jysähti lujaa sekä illallissunnittelija-minään että haluanpäästähelpolla-minään. Bloggaajakollega Hannele Hyvärisen ja valokuvaaja Johanna Myllymäen esikoiskirja "Suupaloja!" maistattaa pikkusyötäviä, suupaloja, ympäri maailmaa drinkkivinkin ja makean suupalan kera. 

Riemastuttavin asia kirjassa on ohjeiden yksinkertaisuus ja raaka-aineiden helppo saatavuus, joka ei kuitenkaan tapahdu uusien makuelämysten tai kekseliäisyyden kustannuksella. Jopa yhden raaka-aineen suupalojen ohjeistaminen on minusta yltiörohkea teko, joka palkitaan tunteella suupalojen helppoudesta ja nopeudesta. Toki monimutkaisempiakin juttuja löytyy, muttei mitään mistä jäisi tuntumana vaikeus tai hankaluus. 
Kirjassa on hyviä uusia oivalluksia tarjoilusta. Näistä esimerkkinä vaikkapa sushilusikat, filotaikinasta pyöräytetty pieni jäätelövohveli ja coctailtikkuvartaisiin keihästetyt pavut. Tuleva piknik-kausi tulee helpottumaan roskien osalta, kun kaikki tarjollepantu on tehty syötäväksi. Ilmakuivatusta kinkusta tai pekonista on tehty kuppeja ja lusikat on leivottu vehnäjauho-rusitaikinasta.

Halusin heti kirjan käsiini saatua tehdä siitä muutamia helppoja juttuja. Päätin ilahduttaa niillä työkavereitani maanantaisena aamuna. Tein siemennäkkileipää, artisokka-pinaatti-tuorejuustotahnaa, punajuuri-cashewpähkinätahnaa ja marinoituja papuja.  Ei sen kahvipöydän tarjottavan aina tarvitse pullaa tai suklaata olla!

Seuraavassa linkit oikein maistuviin suupaloihin, joista punajuurinen tahna oli ehdottomasti oma suosikkini. 

***
kirja saatu arvostelukappaleena

10 kommenttia:

 1. Kyl mä ny suurest ihmettelisi, ette oo laink tehny chorizo-purilaisi? Mä ainakin meinaan tehdä niitä ihan heti kohta!

  VastaaPoista
 2. Hyvä yritys Nanna :D! Chorizosipsejä ajattelin Hemilälle joku ilta tehdä. Mennee gt:n kanssa kivasti. Ruusukaalihampit himottaa myös. Ja moni moni muu!

  VastaaPoista
 3. Tuo siemennäkkäri on kyllä ihan ylihyvää...

  VastaaPoista
 4. Miten sinä sen teet Minna? Yksi työkaverini kertoi tekevänsä sen perunajauhoisena, mutta kananmunaisena.

  VastaaPoista
 5. KIITOS, Merituuli, ihanista sanoistasi <3
  Minusta on ihan superihanaa, että nostit kirjasta juuri ne asiat, joita pidin oikeastaan koko homman ohjenuorana: ohjeiden yksinkertaisuus ja raaka-aineiden hyvä saatavuus (mittarina oli yhden pohjoisen pikkukylän ruokakauppa – jos tuotteet saa sieltä, saa ne melkein mistä vaan). Ja ihan huikeeta, että kaltaisesi keittiökonkari löysi kirjasta innostavia ideoita. Pus!

  VastaaPoista
 6. Tykkäämme monesti vieraiden tullessa tarjota pientä naposteltavaa ennen illallista lasillisen kanssa. Tästä kirjasta tuli paljon tosi raikkaita ideoita! Samalla mietin kesän piknikejä tai brunsseja. Loistokirja!

  VastaaPoista
 7. Onpas kiva blogi; kauniit kuvat ja kiinnostava sisältö! Itse olen räpeltänyt keittokirjaviidakossa vaihtelevin tuloksin viimeaikoina, joten kokkaus kyllä kiinnostaa... :)

  VastaaPoista
 8. Mitenkäs sinne teidän työpaikalle pääsee töihin?

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin