maanantai 20. lokakuuta 2008

Hilloa ruusun terälehdistä

Ihanaa! Tuoksuu kesälle ja näyttää keijukaisten ruualle.

Loistava Vivi-Ann Sjögren tarjoaa tämän reseptin muiden ruusuohjeidensa joukossa palkitussa kirjassaan Vivi-Annin keittiössä. Aiemmin olemme tästä kappaleesta kokeilleet hienostuneita ruusuohukaisia.

1 l tuoksuvien ruusujen terälehtiä kevyesti sullottuna
1 rkl sitruunankuoren suikaleita (vain keltaista osaa)
3 dl vettä
5 dl hillosokeria
sitruunamehua maun mukaan

Käytettyjen ruusunterälehtien pitää luonnollisesti olla myrkyttämättömiä. Juuri irtoamaisillaan olevat lehdet soveltuvat parhaiten poimittavaksi. Muita saisikin reuhtoa turhan paljon. Nypi pois terälehtien valkoinen piikki (edit. ei tarpeellista nyppiä). Yläkuvan ruusut ovat siis vain kuvausrekvisiittaa ;)

Keitä terälehtiä ja sitruunakuorta 5-10 minuuuttia vedessä. Tulos on harmaa ja kitkerä. Mutta kun kaadat sekaan hillosokerin, muuttuu seos kauniin väriseksi ja ruusunmakuiseksi. Sekoita ja keitä vielä 5-10 minuuuttia. Mausta vastapuristetulla sitruunamehulla. Hämmennä muutaman kerran hillon jäähtyessä niin että terälehdet jakaantuvat tasaisesti. Kaada pieniin purkkeihin.

Itse olemme nauttineet ruusunterälehtihilloa lettujen kanssa. Vivi-Ann suosittelee kaveriksi myös vastapaahdettua leipää, jäätelöä tai mietoa vuohenjuustoa.

8 kommenttia:

 1. Tämä oli niin käsittämättömän hyvää, etten edes löydä ylisanoja hillon ihanuutta kuvaamaan. Tuskin maltan odottaa loppukesää, jotta pääsen ruusuvarkaisiin jonnekin.
  Jos tämä on keijukaisruokaa, niin ennen kaikkea hillo on prinsessaruokaa, kuten Anna lettukesteillä osuvasti totesi. Just mulle sopivaa siis. :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on se kirja jo toistamiseen lainassa kirjastosta... Aivan ihana! On ehdottomasti ansainnut palkintonsa.
  Odotan innolla ensi kesää, ruusun terälehtiä on tiedossa... ;)

  VastaaPoista
 3. Ruusuhillo kuulostaa niin suloiselta! Kiva, kun kokeilette etunenässä, tiedetään muut varautua ensi kesänä :).

  VastaaPoista
 4. Tämä oli NIIN hyvää, ei olis tullut itselle mieleenkään että tällaista voi tehdä! Ja kiitos vielä mainioista kesteistä.

  VastaaPoista
 5. arleena kiitos!

  veera: totta, prinsessa-ainesta tosiaan! mä en kuullut totakaan kun se liesituuletin huusi ;)itse haettiin lähitienoon asukaspuitosta, kun ensin selvitettiin ettei ruusupuskia ole myrkytetty.

  sammakko: olen samaa mieltä palkinnonansaitsemisesta. aika erilaisia ohjeita ja miten paljon, kun melkein jokaiseen reseptiin on laitettu vielä variointimahdollisuuksiakin!

  irene: niin minustakin kuulostaa suloiselta - ja maistuu makean ruusuiselta! olisi pitänyt postata aikaisemmin, mutta oli hautautunut tuonne luonnoksien joukkoon...onneksi kesiä tulee taas!

  anna: no ei olisi tullut mieleen meillekään. onneksi on Vivi-Ann! kiitos itsellesi. sinun ja Arin tuomisia on upotettu jo vaikka mihin, se on hyvää!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana idea! Siis ilmeisesti mitkään ostokukat eivät hilloon kelpaa, koska ne kaikki on taatusti myrkytetty..? Tosi moni on hehkuttanut tuota Vivi-Annin kirjaa niin täytyypä minunkin siihen tutustua!

  VastaaPoista
 7. niin on ihana idea! luulisin että ostokukat on kaikki myrkytetty, mutta tämä on pelkkä luulo. joistain kaupoista ja Hakaniemin hallista saa syötäviä kukkia, mutta en yhtään ole katsonut tarkemmin mitä ovat saatikka mitä maksavat.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin