Mukavuusruokahaaste Siskot kokkaa-blogista on vihdoin ja viimein yltänyt vastineeseen saakka. Ensin se unohtui ja sitten on ollut kesäkiirusta.
Minun mukavuusruokaani tehdään silloin, kun kokkaan vain itselleni Pastiksen ollessa työmatkalla ja lasten nauttiessa jotain omaa herkkua. Simppeliä, lämmityskelpoista ja ah niin ihanan makuista tomaattista munakoiso"mössöä". Oli hauska huomata että myös Kokkailevan siskon Nellen mukavuusruoka perustui munakoisoon.
Minä pilkon munakoison reiluiksi paloiksi, nakkaan pannulle itkettämättä ja paistan hetken sipulilohkojen kanssa. Sitten pöräytän perään tomaattimurskapurkin ja annan hautua miedolla lämmöllä sopivan pehmeiksi, mutta kuitenkin vielä purutuntuman omaaviksi.Tähän asti aikaa on kulunut noin 20 minuuttia. Juustoa nakataan vielä joukkoon lämpiämään ja maustetaan vaikkapa basilikalla, suolalla ja mustapippurilla.
Muuntelen ruokaa fiiliksen mukaan. Toisinaan sipulia ei laiteta lainkaan, joskus lisätään myös valkosipulia. Juustona toimivat mozzarella, cheddar, parmesaani tai halloumi, ensimmäistä painottaen. Yrttejä laitetaan tilanteen mukaan oreganosta ja timjamista basilikaan tai salviaan.
Yleensä syön munakoisoruokani ihan pelkästään, mutta jos Pastis jostain syystä onkin kotona kun tätä teen, keitetään kylkeen pastaa. Valkoviinilasillinen kruunaa homman arjen ylle.
Lähetän haasteen edelleen Punaiseen- ja Keltaiseen keittiöön. Mitäs teillä tehdään mukavuusruuaksi?
Minun mukavuusruokaani tehdään silloin, kun kokkaan vain itselleni Pastiksen ollessa työmatkalla ja lasten nauttiessa jotain omaa herkkua. Simppeliä, lämmityskelpoista ja ah niin ihanan makuista tomaattista munakoiso"mössöä". Oli hauska huomata että myös Kokkailevan siskon Nellen mukavuusruoka perustui munakoisoon.
Minä pilkon munakoison reiluiksi paloiksi, nakkaan pannulle itkettämättä ja paistan hetken sipulilohkojen kanssa. Sitten pöräytän perään tomaattimurskapurkin ja annan hautua miedolla lämmöllä sopivan pehmeiksi, mutta kuitenkin vielä purutuntuman omaaviksi.Tähän asti aikaa on kulunut noin 20 minuuttia. Juustoa nakataan vielä joukkoon lämpiämään ja maustetaan vaikkapa basilikalla, suolalla ja mustapippurilla.
Muuntelen ruokaa fiiliksen mukaan. Toisinaan sipulia ei laiteta lainkaan, joskus lisätään myös valkosipulia. Juustona toimivat mozzarella, cheddar, parmesaani tai halloumi, ensimmäistä painottaen. Yrttejä laitetaan tilanteen mukaan oreganosta ja timjamista basilikaan tai salviaan.
Yleensä syön munakoisoruokani ihan pelkästään, mutta jos Pastis jostain syystä onkin kotona kun tätä teen, keitetään kylkeen pastaa. Valkoviinilasillinen kruunaa homman arjen ylle.
Lähetän haasteen edelleen Punaiseen- ja Keltaiseen keittiöön. Mitäs teillä tehdään mukavuusruuaksi?
Foarte interesat subiectul postat de tine, m-am uitat pe blogul tau si imi place ce am vazu am sa mai revin cu siguranta.
VastaaPoistaO zi buna!
You are from Romania?
VastaaPoistaThank you! And Welcome!
O zi buna for you too :)!
Haaste vastaanotettu! :)
VastaaPoistaMunakoiso on kyllä niin hyvää melkein millä tavalla tahansa valmistettuna,ja tuo näyttää super herkulliselta!
VastaaPoistaJa tämä singahti to-do-listalle heti... kuulostaa hyvältä.
VastaaPoistaMartina: hieno homma! järjestä asialle aikaa kun laskeudut sieltä Italia-muisteloista takaisin maanpinnalle ;)
VastaaPoistaYaelian: niin totta! se sinun raasteesi oli myös ylivoimainen munisruoka.
Finebyme: on, hyvää on!suosittelemme!
Tätä meillä syötäisiin pastan kanssa. Ja mozzarella käyttäisin.
VastaaPoistaPitääpoistaa kohta tuo isi-pääte ja tehdä tätä.
arleena: minustakin mozzarella sopii parhaiten, mutta parmesaaniLISÄkään ei tee huonoa ;)
VastaaPoistapoista pois, mutta varo. aika koukuttavaa sapuskaa!
Tämä pelasti illan, jolloin olimme väsyneitä Ikea-reissun ja huonekalujen kokoamisen jäljiltä (vaikka kokki oli niin väsynyt, että unohti mausteet...). Kerrassaan mainiota helppoa ruokaa, johon yleensä löytyy ainekset kaapistani munakoisoa lukuunottamatta - jonka syömistä taas haluan lisätä.
VastaaPoistascaredy-cat: ompas hauska kuulla että meidän ohjeestamme on ollut iloa.
VastaaPoistajos munakoisoreseptejä kaipaat lisää, katsoppa tunnisteestamme kohdalta munakoiso (kuinka yllättävää ;)). sieltä löytyy mm. edelläkin kommenteissa mainittua raasteena paistettua munakoisoa, joka oli mainio kalan kaveri. munakoiso-tomaatti-halloumipiiras on myös hurjan hyvää!
Hei, meillä on kyllä haasteruokaidea valmiina, ja yritämme sen saada tehtyä ja postattua ennen perjantaita, jos ehdimme. Perjantaina kutsuu Skotlanti ja Lontoo. ;) Blogissa varmasti ruokainfoa sieltä myöhemmin...
VastaaPoistaDea: voi ihanaa kun tiedossa on matkarapottia! ne ovat aina niin mielenkiintoisia. kummassakaan en ole käynyt (Pastis on) mutta kiinnostaisi kovasti!
VastaaPoistakiva että otatte haasteen vastaan, mutta no panic.
Maistuvaa reissua!