Vihdissä on retkeily- ja ulkoilualue nimeltä Salmi. Olemme vasta vuoden sisään oppineet hyödyntämään sitä koko perheen retkeilyssä. Syksyllä kävimme siellä sienimetsällä ja paistoimme retken päätteeksi lettuja Paratiisissa.
Viime viikonloppuna keväiset auringonsäteet houkuttelivat meidät taas Salmiin, mutta nyt suksien kanssa. Sivakoimme ensin muutaman lenkin ja päädyimme sitten grillamaan Kanaholman grillipaikalle.
Lapsille grillasimme Vatajan nakkeja ja meille aikuisille kalanyyttejä. Folion sisään päätyneet ahvenet ja hauet olivat Jukan ja isänsä edellispäivän pilkkisaalista. Kyllä maistui!KALANYYTIT RETKELLE
foliota *
kaalia
sipulia
kalafileitä (meillä ahventa ja haukea)
(listikka)suolaa
valkopippuria
syömiseen: haarukka
Pilko kaalia ja sipulia. Höyrytä yhteissilppua kymmenen minuuttia kerroskattilassa. Mausta suolalla.
Laita kaksi foliopalaa päällekkäin.
Laita foliolle keko höyrytettyjä kasviksia. Aseta päälle kalafile. Mausta valkopippurilla ja lipstikkasuolalla.
Sulje nyytti tiiviisti ja pakkaa reppuun mukaan haarukan kanssa.
Lämmitä grilliritilällä haluamasi ajan, meillä noin 15 minuuttia. Ne folionyytin pohjimmaiset, jo tummuneet kasvikset olivat makeudessaan ja mehukkuudessaan parhaita!
*lausutaan folio, ei fooliio