Arbutus valikoitui toisen iltamme ravintolakohteeksi Lontoossa tutun suosituksesta. Pidimme nettisivun luomasta tunnelmasta ja sesonkisuudesta. Varaus oli helppo tehdä netissä. Opimme vasta myöhemmin että
tälläkin paikalla oli Michelinin tähti.
Arbutus oli kaikenkaikkiaan paljon rennompi kuin edellisillan Locanda, joka sekään ei kyllä ollut jäykkä. Täällä tarjoilija vain käyttäytyi paljon vapaammin, eikä esimerkiksi sommelieria ollut erikseen. Hinnat olivat paljon maltillisemmat ja viinilista helpompi hallita. Turha silti vertailla, molemmille on aikansa ja paikkansa. Tarjoilijamme oli oikein kohtelias ja mukava, mutta "vastaanottotiskin" neidit olisivat voineet käyttäytyä kyllä huomaavaisemmin (tai edes olla näpräämättä nettiä silloin kun asiakas kysyy jotain).
Nautinto oli täälläkin käynti!
Braised pig´s head, potato purée, ravioli of caramelised onions. Possu oli tarjoilijan mukaan eläimen leukaa ja poskia - suussasulavan ihanaa rapsakkaalla pinnalla silattuna, sanon minä. Kokonaisuus oli hieno! Tähän makuhermoja kutkuttavaan annokseen saimme reseptiä ostamalla ravintolasta signeeratun keittokirjan "Today´s special - a new take on bistro food". Sen on kirjoittanut ravintolan toinen omistaja Anthony Demetre. Osa ohjeista linkittyy myös miehen toiseen palkittuun lontoolaisravintolaan Wild Honey:in.
Gratin of ox tripe "Spanish style" Jukan alkupalaksi valitsema naudan mahalaukku ylitti kaikki odotukset. Rakenne oli sienimäinen pehmeäksi valmistetuilla osilla, jotka kruunasi rapeaksi paistetut palat. Onko jollain hyviä vinkkejä mistä mahalaukkua saa ja kuinka sitä valmistaa?
Roast rabbit leg, English peas and baconAnnos oli herkullinen, mutta maku jäniksessä melko broilerimainen. Tarjoilija painotti että puput ovat eläneet onnellisina, vapaahkoina.
Bavette of beef (28 days aged) , grilled Provencal vegetables En oikein vieläkään tiedä mitä osaa naudasta valitsin pääruuaksi, vaikka tarjoilija paukutti selvennykseksi reisiään ja vakuutteli lihaisuutta. Hyvää oli joka tapauksessa! Cold chocolate fondant, chocolate wafer, salted caramel ice cream
Suklaaleivos ykdistettynä suolaiseen jäätelöön oli hieno päätös aterialle. Haarukoimme ja lusikoimme tällaisen molemmat, nautiskellen.
Olimme kovasti tyytyväisiä illan antiin ja suosittelemme tätäkin paikkaa lämmöllä kaikille (lihansyöjille). Ravintolan läheltä löytyy myös yöelämää, joskin aika moni paikka näytti olevan huomattavan miesparipainotteinen.
Englantilaisen hotelliaamiaisen voimalla jaksoi pitkälle!
Olutta ja punainen kaksikerroksinen bussi.
Fiiliskuvaa metrosta tähän väliin.
Lamb and Flag oli miellyttävä paikka käydä olusilla. Yksi Lontoon vanhimmista pubeista oli täynnä historiallista tunnelmaa ja pääosin iloisia ihmisiä. Naisten vessa oli...ahdas ja kuluneen oloinen kokemus. Olisikohan tehty vanhaan komeroon?
Pimm´s drinkki. Näitä tuli juotua useampikin kuin yksi. Usein lisänä oli sitruuna, mutta myös kurkkupaloja ja mansikoita nähtiin. Kurkkuversiosta pidin eniten!
Ruokahommia blogin Jannan suosittelema
Books for Cooks oli suruksemme kiinni matkamme ajankohtana. Oikeasti meinasi itku tulla kun seisoimme pitkään haaveilemani kohteen oven takana, mutta minkäs teet. Onneksi hotellimme nurkilla oli Waterstones-kirjakauppa, jonka keittokirjatarjonta oli tuplaten kuvan verran. Ja siinäkin riitti pähkäilemistä, voitte uskoa!
Pidin kovasti siitä että osa kirjoista oli nostettu esille suositteluineen, jotka oli kirjoitettu
käsin. Suositteluun tuli heti persoonallinen ote. Löysin kaupasta ainakin viisi villikasveista kertovaa kirjaa.
Pret vaikutti hauskalta ja asiallisiin pointteihin huomionsa kiinnittävältä kahvilaketjulta, mutta kulmille osuttaessa ei ollut nälkä. Nettisivun appelsiinikalat ja sokeripalaiglu ovat aika mainiot!
Planet Organic oli lähtökiireessä läpijuostuna mielenkiintoinen paikka. Sieltä olisi voinut ostaa myös luomuginiä!
Olimme molemmat Lontoossa ensikertaa elämässämme, mutta toivottavsti emme viimeistä. Niin paljon jäi näkemättä, kokematta ja - maistamatta!