Jenni Liemessä-blogista julisti After Eight reseptikilpailun ilmoille tovi sitten. Mietin että hommaan olisi kiva osallistua, varsinkin kun saimme moisia minttusuklaita kotiin testattavaksi. Idea kilpareseptistä vain puuttui. Pyörittelin mielessäni toistuvasti suussasulavan ihanaa, jo blogistamme löytyvää Kahdeksan jälkeen suklaakakkua. Siinä After Eight-karkeista tehdään päällinen suklaakakkuun yhdessä voin ja kerman kanssa. Kilpailuvaihtoehtoja miettiessäni ajatukseni kiersivät taas samaiseen baakkelsiin ja mietin miten ihanalta se suklainen kakku maistui. Kun tätä oli jatkunut muutaman päivän, päätin että tuo kakku se sitten olisi.
Nyt halusin lisätä kakkuun jotain tehdäkseni siitä edes hiukan erilaisen reseptin, senkin uhalla että metsään mentäisiin. Kakku on maultaan todella tuhti, joten mietin josko sen sisäänkin voisi leipoa After Eight-suklaiden mintun makua raikastamaan kokonaisuutta. Niinpä nappasin kouraan kaupasta minttupuskan ja kävin hommiin.
Tuore minttu taikinaan sekoitettuna toimi oikein mainiosti. Vihreä pilkuttui tummasta kakkupohjasta aika heikosti, mutta minttu tosiaan maistui tumman suklaan seassa. Ihanaa, ihanaa, ihanaa.
MINTTUINEN KAHDEKSAN JÄLKEEN SUKLAAKAKKU
noin kymmenelle
Pohja
150-175 g tummaa suklaata (väh. 70%)
175 g voita
2 dl sokeria
3 munankeltuaista
1 dl vehnäjauhoja
3 munanvalkuaista
1 dl silputtua tuoreminttua
Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoittele koko ajan. Ota kattila pois liedeltä. Lisää mukaan sokeri, minttusilppu ja sitten munankeltuaiset voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon myös jauhot.
Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoittele koko ajan. Ota kattila pois liedeltä. Lisää mukaan sokeri, minttusilppu ja sitten munankeltuaiset voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon myös jauhot.
Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto suklaaseokseen.
Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi nalkkiin pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat. Kippaa taikina vuokaan Paista kakkua 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kakun mehevyyden idea on osaltaan siinä, että se jätetään hiukan raa’aksi. Eli uunista ulos tullessaan kakku saa olla tutiseva keskeltä.
Kuorruta kakku jäähtyneenä:
Kuorrute
25 g voita
1 dl kermaa
200 g AfterEight minttusuklaata
Sekoita voi, kerma ja AfterEight-suklaa keskenään kattilassa. Anna seoksen sulaa miedolla lämmölää. Anna seoksen jähmetä hiukan ennen kakun päälle kaatamista. Koristele halutessasi tuoreilla mintun oksilla.
Kuorruta kakku jäähtyneenä:
Kuorrute
25 g voita
1 dl kermaa
200 g AfterEight minttusuklaata
Sekoita voi, kerma ja AfterEight-suklaa keskenään kattilassa. Anna seoksen sulaa miedolla lämmölää. Anna seoksen jähmetä hiukan ennen kakun päälle kaatamista. Koristele halutessasi tuoreilla mintun oksilla.
Kuorrutetta tulee aika reilusti. Jos leipuri ei malta odottaa päällisen jähmettymistä riittävästi,
voi tuloksena olla tällainen suklaalammikossa seisova herkullinen kakku.