Mesiangervovispipuuro. Tähän sanaan naulitsin silmäni kun tuttava kertoi facebookissa ravintola Oran tarjoilemasta vappukattauksesta. Tykkään kovasti mesiangervon hiukan mantelimaisesta, kuitenkin kukkaisesta mausta. Olen ennenkin käyttänyt sitä menestyksekkäästi niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin. Ajattelin ehdottomasti kokeilla vispipuuroa kotonakin.
Sain Orasta suuntaviivoja puuron tekemiseen. Heillä keitetyt lehdet oli blendattu sekaan, mutta koska meillä ei ole tarpeeksi tehokasta härveliä siihen, otin lehdet kokonaan pois. Hyvin toimi näinkin. Maku liemessä on todella tymäkkä, mitä ei pidä pelästyä.
Puuron maku itsekseen nautittuna oli hieman liian vahva, mutta maidon kanssa nautittuna juuri sopivanlainen. Pidimme kovasti ja suosittelemme lämpimästi!
Varoituksen sana kuitekin niille jotka ovat aspiriiniallergisia. Mesiangervoa pidetään luonnon omana aspiriinina eikä se välttämättä sovi aspiriiniallergisille. Pari tuttuamme on saanut mesiangervosta armottoman päänsäryn.
Varoituksen sana kuitekin niille jotka ovat aspiriiniallergisia. Mesiangervoa pidetään luonnon omana aspiriinina eikä se välttämättä sovi aspiriiniallergisille. Pari tuttuamme on saanut mesiangervosta armottoman päänsäryn.
MESIANGERVOVISPIPUURO
4 pientä annosta
1 l vettä
250 g mesiangervon lehtiä
Kiehauta vesi. Lisää mesiangervonlehdet
sekaan, Keitä hetki ja siivilöi seos.
1 l mesiangervoliemi
1,5 dl sokeri
1,5 dl mannasuurimo
Kiehauta liemi. Lisää joukkoon sokeri ja
mannasuurimot.
Keitä niin kauan kunnes suurimo kypsyvät.
Kumoa vatkausastiaan. Laita kansi päälle jotta
puuroon ei tule kuorta.
Vatkaa sähkövatkaimella (hiukan) jäähtyneenä.
Nauti maidon kanssa.