Vietimme tänään ihanan aurinkoisen ruokanautiskelu iltapäivän Inkoossa Länsi-Uudenmaan maistiaisissa. Westerby Gårdiin oli kokoontunut kunnioitettava porukka erilaisia ruoan tuottajia ja valmistajia. Ruokainnostuneiden tehtäväksi jäi kierrellä, keskustella ja avata kukkaron nyörejä ihanien houkutuksien edessä. Ja hei, ennen kuin alat pärräämään menetettyä tilaisuutta, huomaa että tapahtuma jatkuu vielä huomenna sunnuntaina. Helsingistäkin pääsee paikanpäälle suoralla bussiyhteydellä.
Aluksi nautimme lounaan Westerby Gårdin kauniin valoisassa ravintolassa. Listalla oli oikein maistuvaa lammaskaalia. Tyttäremme otti omenapiirakkaa vaniljakastikkeella, joka oli ihan peruskauraa.
Lammaskaali solahti vatsaan paikan omalla logolla koristellun oluen voimin.
Ruokapaikkoja löytyi tapahtuma-alueelta muitakin. Oli lohisoppaa, pyttistä, grillattuja makkaroita ja Angus hodareita noin niinkuin muutamia mainitakseni.
Mustion linnan kokki antoi kalankypsennysvinkkejä ja jakoi omenaisia kalamaistiaisia.
Kahvit nautimme Nya Wi-Box Bagerin teltalla. Suuri viineri ja berliininmunkki olivat ihanan tuoreita. Lapset sijoittivat makearahansa 4H-kerholaisten vohveleihin ja vaikuttivat oikein tyytyväisiltä.
Jos pakkasemme ei olisi niin pinkarallaan, olisimme varmasti sijoittaneet lihaan jos toiseenkin. Nyt pistimme rahamme kii sipuleihin, Petrin suklaa-konvehteihin ja mielenkiintoiseen perunapuuroon. Viimeksimainittu on keitetty potuista, vedestä, suolasta ja karkeista ruisjauhoista. Jäähtyneenä perunapuuro ohjeistettiin paistamaan pannulla rapeaksi. Antaas katsoa miten meidän perunapuuron maistajaisissa käy.