Minä ja lapset olemme viimeisen viikon olleet ruuanlaitollisesti ihan passattavina. Hurruuttelimme nimittäin lapsuudenmaisemiini Pastapään lennettyä Helsinki-Vantaalta Istanbuliin työmatkalle.
Vakka-Suomessa asuu niin paljon sukulaisia minun puoleltani, ettei kyläpaikoista kokkeineen ole puutetta. Lisäksi visiitin ajankohtaan osui Taivassalolainen jokavuotinen kesätapahtuma Silakrysäys. Meidän kohdallamme se tarkoitti metrilakua, Euralaista Ruukin tervasinapin ostoa ja Salosen silakkapasteijoiden maistamista. Viimeksimainitut olivat niin hurjan hyviä, että niitä on koetettava pakertaa myös kotikeittiössä! Sinappia ei ole vielä testattu, mutta lakut mossotettiin tietysti melkein samoin tein.
Vakka-Suomessa asuu niin paljon sukulaisia minun puoleltani, ettei kyläpaikoista kokkeineen ole puutetta. Lisäksi visiitin ajankohtaan osui Taivassalolainen jokavuotinen kesätapahtuma Silakrysäys. Meidän kohdallamme se tarkoitti metrilakua, Euralaista Ruukin tervasinapin ostoa ja Salosen silakkapasteijoiden maistamista. Viimeksimainitut olivat niin hurjan hyviä, että niitä on koetettava pakertaa myös kotikeittiössä! Sinappia ei ole vielä testattu, mutta lakut mossotettiin tietysti melkein samoin tein.
Kameranpuute (no se matkasi siellä Turkissa!) söi naista ja syö nyt tätäkin kirjoittaessa. Kuinka ihanaa olisikaan ollut kuvata äitini punaisia herkkujaan tarjoavaa mansikkamaata tai lasten täyttämiä pieniä mukeja pullollaan kauniita marjoja! Tai näyttää teille miten hienoja marenki-kinuski-jäätelövadelmajälkiruokia siskoni mies kokosi meille jokaiselle natusteltavaksi. Olisin myös tykännyt näpsäistä foton isäni tarjoamista grilliherkuista, jotka popsimme napaan kun ensin olimme löylytelleet rantasaunalla. Nyt on kuva (vain) Vakka-Suomen Panimo Oy:n ylpeyksistä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan oluen kera. Nuo toimme tuliaisiksi Pastikselle panimorikkaalta seudulta.
Minun oli ihan pakko kokeilla mitä tapahtuu kun Vakka-Suomen panimon aloitussivulla väittää, että on alle 18-vuotias.
VastaaPoistaari: no pakkohan se oli sitten minunkin käydä, ja samaten Laitilan sivuilla :D
VastaaPoistakatsoitko muuten Fingerpori-linkin tekstin alussa? minusta se on tosi hauska - kunhan ei OIKEASTI kuvaa Pastista lähdössä työmatkalle ;)
En huomannut fingerpori-linkkiä. Nimittäin Sillä sipulin uusi lookki ei näytä ainakaan Firefox kolmosella vierailtua linkkiä linkiksi ellei hiiri satu olemaan linkin päällä. Ja minä luen joka päivä verkkohesarista Viivin & Wagnerin ja Fingerporin.
VastaaPoistaSilakrysäys kuulostaa hauskalta - ja silakkapasteijat niin hyviltä!
VastaaPoistaNaurettiin muuten miehen kanssa tässä eräänä iltana, että jos Italian Sardinian suomentaisi, olisi se periaatteessa vaikka Silakkasaari... Mutta ettei sellaista tietenkään ole. Vaan: Taivassalohan mainostaa olevansa silakkapitäjä! Mainiota :D
p.s. Vakka-Suomi linkki ei muuten toimi.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaarin poistettu kommentti hiukan korjailtuna (muokkasin oman nimeni nimimerkiksi): Vakka-Suomi ei toimi, koska linkissä lukee näin: http://www.blogger.com/www.vakka-suomi.fi, Hyppysellinen varmaankin tarkoitti tätä.
VastaaPoistaja vielä arin korjaillusta kommentista, koska linkki ei näköjään toimi kopiossa. Ari oli ihan oikein ystävällisesti linkannut Vakka-Suomen sivuille, jonka minäkin sain pienen tappelun jälkeen korjattua linkkiin. kiitos pinealle huomautuksesta ja arille avusta.
VastaaPoistaVoi harmi ari etteivät linkit näy. Tai toisaalta, meidän sivujemme luku menee salapoliisihommiksi ;).
pinea: Silakkapasteijat olivat suurta herkkua. Kuoressa oli varmastikin ruisjauhoa ja silakan kaverina oli ainakin riisiä. Pasteija oli jätetty auki, joten täytteen näki heti ostohetkellä. Jos jollain on ohjeistusta silakkapasteijoihin, se otetaan riemumielin vastaan!
Silakrysäykseen kuuluu paitsi markkinameininkiä, myös mm. Rysäyshölkkä ja illalla lavatanssit.
Taivassalossa on muitakin mielestäni hauskoja paikannimiä, kuten esimerkiksi Onnikmaa, Mussalo, Mansikkari...
Auts, anteeksi, lipsahti koska tunnetaan myös livenä ja koska en käytä itse nimimerkkiä.
VastaaPoistaari: ei hätiä mitiä, sattuuhan nuita. toisaalta nimimerkin käyttö on nykyään niin ja näin kun joillain foorumeilla touhuan ihan meidän omillakin nimillä, mutta täällä haluamme pitäytyä edelleen Hyppiksenä ja Pastiksena.
VastaaPoistaMitä hauskoihin paikannimiin tulee niin minä pidän kovasti Vesilahdenkö Mörköstä Alunperin tietysti ruotsin mörk-ö.
VastaaPoistaSille ei voi olla koskaan hymyilemättä kun käyn serkun luona. Vielä kun tajuaisi mistä tulee Krääkkiö.
ari: tai Turun Pallivaha :)
VastaaPoistaMörkö on aika symppis paikannimi kyllä!
Vaan eipä näemmä niillä vielä(kään) ollut Vakka-Suomen panimon Helsinki Beer Festival-voittajaolutta; Prykmester Savukatajaa? Kyseinen olut oli tehty ainoastaan Helsinki Beer Festivaleille (ellei myöhemmin tule joskus jossain esille) a festareilla moista erikoisuutta pääsimme maistamaan.
VastaaPoistaMeillä on pahoja ongelmia keittiössä nyt. Pahan putkivuodon ja ajasta jäljessä olevien putkiliitäntöjen vuoksi joudumme uusimaan KOKO tiskipöydän (60cm x 130cm), jotta voisimme jälleen valuttaa vettä. Kivaa tiskata kylpyammeessa... :(
Dea: ei löytynyt ainakaan kaupasta ja Panimo oli auki vain torstaina ja perjantaina sekä kesälauantaisin.muistaakseni he lupailivat uutta erää voitokasta olutta. kuulostaa kovasti hyvältä! oliko?
VastaaPoistavoi kökkö tuollaisia! onneksi on kylpyamme...jos jotain positiivista...!
Herra Patis on ollut kovin tyytyväinen noihin Vakka-Suomen panimon tuotteisiin (varsinkin vehnäiseen), kun niitä on löytynyt tuosta meidän lähikaupasta (CM). Yllä mainittu Savukataja varmasti maistuisi myös, toivottavasti tulee vielä joskus normaalituotantoon.
VastaaPoistaPatalintu: se on aina plussaa kun pienpanimoiden tuotteet tekevät kauppaansa! ja hyvä että isot marketitkin ottavat valikoimiinsa muutakin kuin valtavirtaa.
VastaaPoistaitseäkin kiinnostaa kovasti tuo Savukataja, pidetään tosiaan peukut pystyssä että sitä tulee tuotantoon. Ja miksei tulisi, kun niin voitokastakin oli!
sanavahvisteena immet, mutta todistetusti meistä kummastakaan ei ole kyse ;)
Hah :D
VastaaPoista