sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Grillikyljet kiinalaisittain ja raikas itusalaatti

Viimeisiä viedään aasialaisen iltamme kokkailuista. Sokerina pohjalla esittelemme ehkä suurinta suosiota nauttineen possun, jonka läskisyys, mausteisuus ja rapsakka pinta hellivät makuhermoja. 

Kerrankin aasialaisruoan ainesosalista on maltillinen, joskin vaatii erikoisuuksia. Eilen opimme arvon blogikolleegoilta, että shaoxing-riisiviini on viisainta korvata kuivalla sherryllä. Lämmin kiitos tiedosta, sitä siis ensi kerralla!

Alkuperäinen ohje kehottaa leikkaamaan luut kolmeen osaan lihakirveellä tai pyytää lihakauppaista leikkaamaan. Tuolloin tikkusyöminen lie helpompaa. Me tyydyimme isompiin paloihin. 
GRILLIKYLJET KIINALAISITTAIN

1 ½ kg luomuporsaankylkeä

marinadi
3 rkl vaaleaa soijakastiketta
3 rkl shaoxing-riisiviiniä tai kuivaa sherryä
2 rkl sokeria
3 rkl tomaattikastiketta tai ketsuppia
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl inkivääriä hienonnettuna

Pane kylkipala uunipataan tai paistinpannuun ja peitä vedellä. Kiehauta. Laske lämpöä niin, että vesi kiehuu hiljalleen. Keitä 20 minuuttia, valuta ja anna jäähtyä. Paloittele leikkaamalla luiden välistä. 

Valmista marinadi sekoittamalla ainekset kulhossa. Lisää kylkipalat ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli. 

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pane kyljet marinadeineen uunipellille folion päälle. Käännä paiston aikana kerran. Paista 45 minuuttia, kunnes kyljet ovat kauniin värisiä. 
Jukka pyöräytti vielä kaiken päälle ihanan raikkaan itusalaatin, joka rouskui raikkaana suussa. 

ITUSALAATTI JUKAN TAPAAN

2 kourallista huuhdottuja ja valutettuja ituja
1 punasipuli ohuina siivuina

kastike
1 rkl kalakastiketta
1 rkl hunajaa
1 chili siemenet poistettuna ja pilkottuna
1 rkl inkivääriä pieneksi pilkottuna
½ rkl seesamiöljyä
½ rkl riisiviinietikkaa

Laita idut ja sipulisiivut kulhoon. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja lisää kulhoon. Sekoita.

5 kommenttia:

  1. Grillikylki on kyllä hyvää, ihan millä marinadilla vaan. Ja periaatteessa pelkkä suolakin riittää maustamaan ne ihan riittävästi. :P

    Jotenkin yhdistän ribsit kesään ja grilliin, mutta voisihan niitä ihan hyvin vedellä myös talvisin!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Eilen Jukka leikkeli yhden kyljen wokki-tyyppiseen settiin (siis ilman luita). Lihat fritattiin kahteen kertaan läskeineen kaikkineen. Tarvitseeko edes sanoa että maistui, koko perheelle!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin