kaupallinen yhteistyö ARLA
Mistäköhän nämä kaikenmaailman ruokahimot tulevat? Sitä mietin taas kun himoitsin koko viime viikon silakkalaatikkoa. (Ja ei, en ole raskaana). En osaa mainita yhtään herkkumuistoa silakkalaatikkoon liittyen, enkä mitenkään pysty muistamaan että olisin koskaan tehnyt sitä itse. Yhtä kaikki himoni oli herännyt ja laatikko oli pistettävä muhimaan.
Mallia otin Marttojen sivuilta, joskin käsittelyssäni resepti hieman muokkaantui.
Suurin muokkaus oli se, että toiseen päätyyn laatikkoa pilkoin perunoiden, kalojen ja possupalojen sekaan kehnäsieniä, joita on nyt metsässä hurjan hyvin. Sienten maku passasi laatikkoon hienosti! Arvasin etukäteen että lapset eivät tätä lisäystä arvostaisi, siksi lisäsin sienipaloja vain puoleen vuokaan. Reseptiin merkitsin määrän koko silakkalaatikkoa ajatellen.
Kerma ja maito lorautettiin sekaan yhteistyökumppanimme Arlan tuotteina.
Lopputulema oli ihanan muheva! Tein laatikon jo sunnuntaina jääkaappiin ja söimme sitä tiistaina arki-illalliseksi töiden päälle. Silakkalaatikko toimi ihan loistavasti lämmitettynä.
neljälle
200 g silakkafileitä
2 sipulia
800 g perunaa
4 dl kehnäsientä paloina
150 g siansivua eli läskisiä kylkipaloja
voiteluun nokare Arla Normaalisuolainen meijerivoi
2 dl Arla kuohukermaa Suomesta
2-3 dl Arla luomu täysmaitoa
2 tal suola
½ tl maustepippuria
Pilko ja kuori sipulit. Kuori ja siivuta perunat. Paloittele siankylkipalat. Pilko kehnäsienet.
Voitele uunivuoka voinokareella. Laita vuoan pohjalle puolet perunoista ja sipuleista. Asettele päälle kaikki silakkafileet. Laita tähän päälle sienipalat. Lisää loput perunat ja sipulit. Laita päällimmäiseksi siankylkipalat.
Sekoita keskenään kerma, maito ja mausteet. Kaada vuokaan perunoiden päälle.
Laita 175 asteiseen uuniin tunniksi. Laske lämpöä 150 asteeseen ja kypsennä vielä puoli tuntia.
Nauti hiukan jäähtyneenä tai uudelleen lämmitettynä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat