Mielin tehdä jotain erilaista välipalaa lasten kanssa ja nämä hapankorppurullat sopivat siihen saumaan oivallisesti. Idean nappasin täältä, mutta myös Limepippurin väki on tehnyt samaa hommaa kylmäsavulohitäytteellä. Pastanjauhajat ovat tehneet myös rullia tonnikala - ja kinkkutäytteellä edellämainitun lisäksi. Hapankorppuun voi siis kääräistä melkeinpä mitä vain ja hyvää tulee! Ehkä myös friteerattuja pihlajankukkia - njaa, ei sentään ;) Jos tarkastelet jokaista ohjetta yhdessä ja erikseen, huomaat että kostutuskin käy monenlaisilla nesteillä.
Rullat ovat oivallisia paitsi ilta- ja välipalalle, myös piknikille.
ota esille:
haluamasi määrä hapankorppuja
lihalientä kuumennettuna
täytevaihtoehdot meillä:
sulatejuustoa pohjaksi
grillattua kanaa silputtuna
kinkkumakkaraa silputtuna
herneenversoja
ruohosipulia
varsiselleriä ihan pieninä paloina
hunajaa
aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
pestoa
tuoresalviaa
Näistä sitten jokainen sai tehdä itsellensä rullia. Eli hapankorput kastettiin lämpimään lihaliemeen hetkeksi, kunnes notkistuivat. Sen jälkeen korpulle levitettiin valmiiksi sekoitettu täyte ja happis rullattiin. Ei sen kummempaa. Ja hyviä olivat - nam!
- 5v. hoitopoika: sulatejuuston sekoitettiin kanaa ja hunajaa
- 4v oma poika: sulatejuustoon sotkettiin pestoa, kanaa ja kinkkumakkaraa
- 3v hoitotyttö pilkkoi sulatejuuston sekaan kinkkumakkaraa, kanaa ja aurinkokuivattua tomaattia
- herneenversoja ja varsiselleriä
- kanaa ja salvianlehti
- kanaa, aurinkokuivattua tomaattia ja varsiselleriä
"Näistä tuli hyviä"
"Maistuu ihan tavalliselta hapankorpulta." totesi 5v.
johon pian 4v: " Samat sanat minulta!"
Onpa mainio kuva :)
VastaaPoistakiitos! nuo ruohosipulin kukat ovat niin kauniita, enkä oikein osaa muuten hyödyntää niitä kuin koristeena.
VastaaPoistaOi kun oli kaunista!
VastaaPoistaKiitos :). Mukava saada kommentteja näihin ikivanhoihinkin juttuihin.
VastaaPoista