Jos tämän syksyn ruokarakkaus ylitse muiden pitäisi nimetä, olisi se meidän perheen aikuisten mielestä etanat. Lasten mielestä ei todellakaan.
Tässä yksi lempiresepteistämme, jonne ohjeistusta katsottiin useastakin paikasta elementtejä yhdistellen. Me laitoimme vain 50 g voita, mikä ilmeni pikkuisena kuivakkuutena. Nuo kuivatut sienetkin varmaan imivät oman osansa voista. 100 g olisi ollut parempi määrä.
HERKKUTATTIETANAT PARMESAANILLA
200g isoja etanoita suolaliemessä (säilykepurkki 200g, josta etanoita 125g =noin 18 kpl)
100 g voitakourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 iso tai 2 pientä valkosipulinkynttä
lehtipersiljaa
parmesaaniraastetta
vaaleaa leipää oheen liemien syöntiä varten
Huuhtele etanat huolellisesti juoksevan veden alla.
Sulata voi. Lisää joukkoon pieneksi hakkelukseksi murennetut sienet, valkosipulihakkelusta ja pilputtua lehtipersiljaa.
Lusikoi etanapannun pohjalle maustevoita, laita päälle huuhdottu etana ja lusikoi päälle vielä pikkuisen maustevoita. Ripsi ylle parmesaania.
Lykkää etanat pannuineen 200 asteiseen uuniin 10 minuutiksi tai kunnes liemi kiehuu ja juusto saa väriä.
Taidetaanpa kaivaa etanapannut esiin :)
VastaaPoistaKertokaa sitten mitä tykkäsitte jos kokeiluun päädytte :)
VastaaPoistaKokeiluun päädyttiin meillä eilen ja loistavia tuli. Herkkutatit oli ehdottomasti hauska yhdistelmä etanoiden kanssa. Mortteloin tatteja ensin hieman, joten olivat osittain lähes jauhoa. Ja se 100g voita oli täydellinen määrä, jäi leivälle dopattavaa. Nuoremmalle tytölle laitoin etanapannun koloihin nakkipaloja, niin pääsi kuitenkin fiilikseen mukaan!
VastaaPoistaIhana idea tuo nakkipala junnulle :). Mustakin on tärkeä ottaa lapset mukaan kaikkeen maisteluun, joten kiitos tästä vinkkinäkin. Meillä muksut ei välitä etanoista, joten on herkuteltu etanoilla aiemmin kaksin.
VastaaPoistaAlkuviikosta (kun saadaan kamera-asiat kuntoon), päräytetään uutta käyttöä etanapannuille. Testattiin tänään uutta juttua herkullisin lopputuloksin...!
Te Jonna varmaan söitte jotain ihanaa itsetehtyä leipää. Jos / kun, niin mitä?
VastaaPoistaIsompi likoista kyllä söi ja tykkäsikin, mutta on muutenkin tosi ennakkoluuloton maistelija. Nuorempi onkin sitten täysi vastakohta :)
VastaaPoistaJa leipä oli kyllä omasta uunista, tämä: http://jauhotsuussa.blogspot.com/2010/11/durumleipa.html
Meilläkin lapset OLIvat enakkoluulottomia, en tiedä mitä sille on tapahtunut.
VastaaPoistaOmaa leipää arvelinkin, ihana resepti!